Nu este vorba de o constatare tip "emo", ci de deviza unei trupe, formatia cu probabil cele mai interesante si mai controversate videoclipuri din Romania. Miercuri seara, cei cinci membri Truda au "trudit", au ras de Iris si Voltaj si au baut "apa minerala de Ardeal" alaturi de fani.

Daca un concert este programat sa inceapa la 20:00 (din informatiile unui site specializat) si la 21:00 (din informatiile altui site specializat), fii convins ca realitatea se va apropia de 21:40. Dar asta este ora la care apare pe scena abia formatia din deschidere, in conditiile in care nici nu fusese anuntata o formatie de "incalzire". Miercuri seara, in Club Suburbia, aceasta formatie a fost First Division, care a venit cu un playlist de 9 piese.

truda 1
Foto: Hotnews

A urmat o noua pauza, timp pentru cei cinci membri Truda sa se instaleze pe scena, cu salopetele lor cu tot, salopete de oameni "truditori". Scuzele pentru intarzieri au fost totusi intelese de public: "astia-s ardeleni, is molcomi", concluziona un fan.

In sfarsit au fost cantate niste piese, nu prea multe, pentru ca o noua intrerupere sa survina: "membrana de la toba s-o dus... de la bautura", astfel ca a fost "decretata" o "pauza de baut". Cum problema putea fi rezolvata doar cu niste banda adeziva (scoci-scotch) si cu ceva timp, baietii s-au dedat la glume cu publicul. Dar mai ales la baut, caci adusesera cu ei o sticla de "apa minerala de Ardeal", "vinars de Zalau" sau, si mai simplu, "jinars".

"Asa patesti: cand ceri scotch, primesti vinars", au explicat ei si au dat sa bea din sticla respectiva chiar si catorva fani: "cu cat beti voi mai mult, cu atata sunam noi mai bine. Adica voi aduceti beri si noi le bem".

oameni truditori
Foto: Hotnews

Trasul de timp a fost continuat cu interpretarea piesei Strada ta - Iris, pret de cateva secunde. Cristi Minculescu nu a scapat nici el, dupa un "Buna seara, Ploiesti!" spus "la misto". Glumele au continuat, de data asta catre baterist: "Grabeste-te! Cu cat lipesti mai mult scotch, cu atat ne imbatam noi mai tare".

In cele din urma, seara a continuat in forta, cu piese de pe primul album Truda, intitulat Taraf Nation. S-au evidentiat Te nasti, trudesti si mori, Sange, Popa, Violul de la ora 5, dar si Roots Bloody Roots a celor de la Sepultura.

trudesti si mori
Foto: Hotnews

"Sunt parinti la concert? Nu! Dar daca intra parintii aici si zic <>, ei bine, uite, nu urlam", a facut vocalistul o scurta introducere pentru singura piesa cat de cat mai lenta a trupei: Mesaj becalian.

"Intepaturile" fata de alte trupe au continuat cand piesa Idiot a fost anuntata ca fiind a celor de la Voltaj. "Seara asta-i Tribute Voltaj, Voltaj ala nou, modern. Rock adevarat!", au ras ei si au continuat prin parafrazari de genul "ca la 20 de ani, fara dinti si fara bani".

truda si iar truda
Foto: Hotnews

Bisul a venit si el, Violul de la ora 5 incheind aproape o ora si jumatate de Truda. Mai mult insa putem asculta pe myspace.com/trudatheband si pe truda.ro.

Truda feat. Crivat (Bucovina) - Popa

Truda - Violul de la ora 5