Fiica unui nigerian si a unei romance, Ayo va concerta pentru prima data la Bucuresti, pe 2 iulie, in cadrul B'ESTFEST. Considerata o adevarata revelatie a muzicii soul, Ayo este sotia lui Patrice, cei doi avand impreuna si un fiu, Nile, care a dat si numele celui mai recent album al tatalui sau. Tot pe 2 iulie, pe scena B'ESTFEST vor mai urca Motorhead si Moby.

Ayo a crescut intr-o familie pasionata de muzica, descoperind inca din copilarie impresionanta colectie de discuri a tatalui sau. S-a familiarizat rapid cu ritmurile soul, reggae si folk, care ceva mai tarziu aveau sa-si puna o serioasa amprenta asupra stilului sau muzical, un global-acoustic-soul inconfundabil.

Artista a debutat in 2006 cu albumul Joyful (traducerea in limba engleza a numelui ei) intregul material fiind inregistrat live in studio in doar cateva zile. Primul single, Down On My Knees, a avut un succes imens, presa internationala laudand stilul efervescent si vocea superba, care amintesc de celebra Tracy Chapman. Albumul a fost recompensat cu numeroase discuri de aur si platina pentru vanzari record si i-a adus artistei o nominalizare la categoria ''Cea mai buna solista a anului'' a premiilor Victoires de la Musique, in 2007.

Publicul a fost impresionat de prestatiile sale live si Ayo a inregistrat un nou record cu ocazia sustinerii a nu mai putin de cinci concerte sold-out consecutive la Sala Olympia din Paris. Cel de-al doilea material discografic, Gravity at Last, a fost lansat in martie 2008 si are un sound ''mult mai greu si mai copt'', dupa cum ea insasi declara intr-un interviu.

Ayo - Life Is Real

Ayo - Down On My Knees (live)

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers si Patrice (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead si Moby (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital si The Faint (3 iulie), The Ting Tings si The Charlatans (4 iulie), Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock"). Festivalul a ajuns la a treia editie si este organizat de Emag!c Entertainment.