Miercuri seara, la Sala Palatului din Capitala, cantareata americana Vonda Shepard si-a promovat cel mai nou album, a dansat, a cantat la pian si le-a adus fanilor celebrele piese de pe coloana sonora a serialului Ally McBeal. "Arata tare bine la varsta ei. Muzica innobileaza", avea sa declare un fan.

Concertul a inceput la 20.15, cu mai multe piese de pe cel mai recent album: From The Sun, care da si titlul materialului discografic, Another January, Roll The Dirt, melodia preferata a artistei, iar mai tarziu Where I Belong si I Know Better.

"I just wanna say we've been here for four days I've gone to know some of these lovely people and your country. And I just wanna thank you for welcoming us here. It's our first time here and it's beautiful", a spus artista, in aplauzele publicului.

Dupa ce a testat, mai in gluma, mai in serios, atasamentul fanilor romani ("Have you got the new album yet? Are you gonna get it?"), Vonda Shepard i-a linistit pe cei prezenti: "I promise we will play songs from the albums with Calista Flockhart on the cover, ok?". Adica cele mai cunoscute piese, cantece care o leaga de numele Ally McBeal.

Downtown (Dirtytown), tot de pe noul album, a adus publicului vorbe de lauda: "You've good rythm", pentru ca artista sa exclame, dupa piesa Clear (albumul By 7:30): "You guys are smokin'!"

Nu au lipsit nici melodiile mai vechi, de pe primele albume: The Wildest Times Of The World si The Wildest Times Of The World (de pe It's Good, Eve), Baby Don't You Break My Heart Slow (de pe albumul de debut, din 1989, intitulat Vonda Shepard) sau mai noi, din 2003 - Lose My Way (de pe Chinatown).

Surprizele serii au fost cele trei preluari dupa Aretha Franklin, care au demonstrat, daca mai era nevoie, capacitatile vocale de care dispune Vonda Shepard. Dupa Respect Yourself a venit randul piesei Every Natural Thing, iar artista s-a ridicat pentru prima oara pentru a dansa si pentru a bate ritmul cu o tamburina in mana.

Spre finalul concertului au aparut si piesele care o leaga pe artista de numele Ally McBeal. Publicul a avut nevoie de doar cateva secunde pentru a recunoaste piesa Walk Away Renee si a incepe sa aplaude frenetic.

"This song sounds good with lots of Romanians singing la la la la", a facut Vonda o scurta introducere pentru Maryland. Iar scurtul pasaj "lalait" de public, spre finalul piesei, a determinat-o pe artista sa exclame laudativ: "that's way better than we do it!" Multumirile au venit si ele, dar mai mult in limba franceza: "Merci! Beaucoup!"

Artista a vorbit si despre fiul ei, Jack, care o insoteste in turneu. A amintit chiar si cateva idei ciudate de-ale pustiului de doi ani si jumatate, precum dorinta de a vedea cum un rechin ii mananca mamei lui incaltarile de scena.

Printre alte cateva piese din categoria "Ally McBeal" (ca Sweet Inspiration si Someday We'll Be Together), Vonda a recurs si la prezentarea "ajutoarelor" sale de pe scena. Astfel, chitaristul James Ralston a cantat vreme de 22 de ani cu Tina Turner si de sapte ani cu Vonda Shepard, "a great seven". "He started playing with Tina when he was eleven", a glumit artista. La bas a fost Jim Hanson, de 14 ani alaturi de artista si cunoscut mai ales pentru colaborarile cu Johnny Cash si Bruce Springsteen. Bateristul Michael Urbano, desi la primul lui turneu cu Vonda Shepard, se poate lauda ca a cantat de-a lungul vremii cu Smashmouth si cu Sheryl Crow.

Cu ocazia piesei Searchin' My Soul, artista a cerut publicului mai multa miscare. "You all been sitting, let's dance, you wanna stand up?" Efectul a fost cel scontat, ia fanii au ramas in picioare pana la sfarsitul concertului.

Sigur ca seara nu se putea termina asa repede. A venit bisul firesc, cu piesele care i-au innebunit pe fanii din toata lumea: Tell Him, prima piesa pe care Vonda a cantat-o in picioare, urmata de It's in His Kiss (The Shoop Shoop Song) si de Hooked on a Feeling.

Reactia spectatorilor (a primit chiar si flori de la un baietel) a determinat-o pe artista sa revina pentru un al doilea bis. Intai ea si chitaristul James Ralston au cantat I Only Wanna Be With You, pentru ca seara sa se incheie, dupa o ora si jumatate, cu un "wanna hear another one?" si o a treia preluare dupa Aretha Franklin: Chain of Fools.

fani Vonda Shepard
Foto: Cristi Mitrea

Parerea fanilor

"Pacat cu fanii. S-a vazut clar ca la inceput lumea habar nu avea ce canta femeia. Iar cand a inceput cu Ally Mcbeal, abia a inceput si lumea sa fluiere si sa aplaude mai cu spor. Plus ca a fost o medie de varsta mai ridicata decat in genere. Eram cam singura care dansa in zona unde ma aflam. Era un nene suparat langa mine care n-a miscat nimic tot concertul. Vonda a fost foarte deschisa, amabila, cred ca a vorbit cu publicul mai mult decat oricare altii. Si arata tare bine pentru varsta ei. Muzica innobileaza." (Irina)

"Respect for a great lady! Stiu, se zice ca i-a facut rau asocierea cu Ally McBeal. Eu zic ca fara Ally, noi in Romania, spre exemplu, n-am fi auzit de ea, cel mai probabil. Eu m-am dus la concert pentru Ally Mcbeal si habar n-aveam ce-i cu albumul nou. Presupun ca altii au auzit-o pe Ally McBeal si au zis "hai sa vedem ce mai canta in afara de asta". Deci in mod clar i-a adus mare mediatizare si recunoastere, iar per total ii face bine." (Mihaela)

Vonda Shepard - From The Sun (live @ Sala Palatului)

Vonda Shepard - I Only Wanna Be With You (live @ Sala Palatului)