Dupa ce a zguduit Sala Palatului in noiembrie anul trecut, celebra trupa americana Thievery Corporation va urca pe scena B'ESTFEST pe 1 iulie, in ''Ziua Zero'', alaturi de The Killers si Patrice, informeaza organizatorii evenimentului, Emag!c Entertainment.

Cu un stil muzical ce poate fi incadrat intre trip-hop si acid jazz, duo-ul Thievery Corporation, adica Rob Garza si Eric Hilton, s-a impus rapid pe scena de profil, reusind sa atraga atentia nu doar prin originalitatea stilului muzical si a show-urilor spectaculoase, ci si datorita versurilor cu puternica incarcatura sociala sau politica.

Trupa se poate mandri cu cinci albume, cinci compilatii, 16 single-uri, precum si piese incluse pe coloanele sonore ale filmelor Garden State si Vanilla Sky.

Pe langa activitatea muzicala, Rob si Eric se implica in mod constant in campanii sociale menite sa atraga atentia asupra pericolului pe care foamea il reprezinta la nivel global, fiind militanti activi in cadrul organizatiei World Food Program, alaturi de celebra actrita Drew Barrymore, fotbalistul brazilian Kaka, atletul Paul Tergat si fostul vice-presedinte al Statelor Unite, George McGovern.

Piese ca Amerimacka, Revolution Solution sau The Richest Man in Babylon dovedesc opozitia grupului fata de anumite evenimente politice. In septembrie 2005, trupa a participat la concertul Operation Ceasefire, avand ca scop incetarea razboiului din Irak.

Thievery Corporation (live @ Vegoose, 2007)

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers si Patrice (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead si Moby (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital si The Faint (3 iulie), The Ting Tings si The Charlatans (4 iulie), Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock"). Festivalul a ajuns la a treia editie si este organizat de Emag!c Entertainment.

Thievery Corporation - Richest Man in Babylon

Thievery Corporation - Warning Shots