Britanicii de la Anathema vor urca pe scena Salii Palatului miercuri, 29 aprilie 2009, de la ora 20:00, informeaza organizatorii. Va fi primul concert cu toti membrii trupei, la 15 ani distanta de la ultima reprezentatie din Bucuresti in aceasta formula.

Dupa Anathema Unplugged de la Cisnadioara din 2007, sold-out inca din primele doua ore de la anuntare, apoi Sala de Festivitati a Casei de Cultura Preoteasa vanduta anul trecut in numai trei zile de la deschiderea caselor de bilete, Anathema vine la Sala Palatului cu toata trupa: Vincent si Daniel Cavanagh, Lee Douglas, Les Smith, Jamie Cavanagh si John Douglas.

Trupa a concertat de mai multe ori in Romania: 1994 (Bucuresti), 2007 (Sibiu), dar si unplugged la Timisoara (2004), Sibiu (2007) si Bucuresti (2008).

Anathema

Anathema s-a format in Liverpool in 1990. Muzica lor nu poate fi incadrata intr-un singur stil, trupa abordand genuri de la doom metal pana la rock atmosferic cu influente alternative. Dupa Serenades, un album doom/death scos in 1993, a venit The Silent Enigma, cu un sound de gothic metal, pentru ca apoi Eternity sa introduca elemente de rock progresiv si alternativ.

Au urmat trei albume cu tenta alternativa: Alternative 4 in '98, Judgement in '99 si A fine Day to Exit in 2001. De asemenea, A Natural Disaster a introdus elemente de rock simfonic pe un fond sonor care suna a rock alternativ.

Cel mai nou material Anathema este Hindsight, un album semi-acustic cu cele mai cunoscute piese ale formatiei, dar care cuprinde si un cantec nou, intitulat Unchained (Tales Of The Unexpected). In luna iunie a acestui an, Anathema va lansa cel de-al optulea material discografic, intitulat Horizons.

Biletele costa 60, 80, 100 si 120 RON si vor fi puse in vanzare incepand de miercuri, 4 martie, in reteaua magazinelor Diverta si online pe www.ticketpoint.ro si www.myticket.ro. Evenimentul este organizat de Future Production si ARTmania.

Anathema - One Last Goodbye (live)