Marcian Petrescu, cel mai bun muzicutist de blues din Romania, si formatia Trenul de Noapte vor lansa albumul Povestile Bluesului. Evenimentul va avea loc pe 20 martie 2009, la Hard Rock Cafe Bucharest, incepand cu ora 21:00, informeaza Event Plus.

Marcian Petrescu este considerat cel mai bun muzicutist de blues din Romania si este liderul trupei Trenul de Noapte, singura formatie de Harmonica Blues din Romania. Spre deosebire de primul album, intitulat Dependent de blues, un material aproape in intregime acustic, de data aceasta trupa s-a oprit asupra unui blues electric extrem de energic, cu o orchestratie care imbina clasicul cu modernul in ceea ce priveste texturile sonore ale instrumentelor si sound-ul general.

Printre piesele speciale de pe albumul Povestile Bluesului se numara Iubirea ta e ca un cancer, cantec care beneficiaza de prezenta unui invitat de seama, Sugar Blue, cel mai bun muzicutist de blues din lume al momentului si castigator a doua Premii Grammy. Prin aceasta colaborare, Marcian Petrescu este in acest moment singurul artist roman de blues care a reusit performanta de a avea un asemenea invitat de talie internationala pe un album de studio.

Marcian le promite fanilor si prietenilor sai o "sarbatoare a bluesului” si o seara in care se vor depana povesti despre blues, nestiute pana acum. "Am pregatit multe momente inedite si surprize, asa ca invitam publicul sa vina alaturi de noi pentru a le descoperi, vineri seara, in Hard Rock Cafe Bucharest”, a spus Marcian Petrescu.

Trenul de Noapte a realizat albumul in formula completa de trupa, cu Marcian Petrescu (muzicuta, voce, texte, compozitor, liderul trupei), Cyfer (chitara), Robert Ardeleanu (bas) si Petrica Ipatie (baterie). A colaborat la claviaturi Adrian Ivascanu. Noul chitarist al trupei este Mircea Ionita.

Biletele costa 30 RON si pot fi achizitionate online pe myticket.ro si ticketpoint.ro, in reteaua magazinelor Diverta si, intr-un numar limitat, de la Hard Rock Cafe Bucharest. Evenimentul este organizat de Event Plus.

Marcian Petrescu si Trenul de Noapte - Spui ca femeia ta e urata (live @ Spice Club)

Marician Petrescu si Trenul de Noapte - Cicaleala ei m-a innebunit (live @ TVRM)