Line-up-ul B'ESTFEST din acest an va include si trupe din tari vecine: Gravity Co din Bulgaria (4 iulie), Snails (1 iulie) si Alternosfera (3 iulie) din Republica Moldova, informeaza organizatorii.

Gravity Co si-a inceput cariera muzicala lucrand la coloana sonora a jocului pe calculator Trans, in 2001. Trupa abordeaza un stil electro-indie original, cu o voce calda imbinata cu sonoritati de muzica electronica. Au lansat trei albume de studio si un DVD live si se mandresc cu mai multe concerte sold-out sustinute alaturi de artisti precum Stereo MC's, Fun Lovin' Criminals sau Ladytron. Formatia este compusa din Nikolay Bakalov (voce), Peter Sumnaliev (clape), Ivo Chalukov (chitara), Stefan Popov (tobe).

Gravity Co este considerata la acest moment drept revelatia industriei muzicale din Bulgaria. Printre cele mai de succes piese ale formatiei se numara Away, Mr. No One, Ain't No Sunshine. Trupa va concerta pe 4 iulie, in cadrul B'ESTFEST, in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans si The Ting Tings.

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.

Gravity Co - Empty World

Formata la sfarsitul anilor '90, trupa Snails a inceput prin a interpreta cover-uri celebre ale anilor '60-70 - Beatles, Mamas and Papas, Rolling Stones, Animals, Simon and Garfunkel.

La inceputul anilor 2000, trupa a traversat o serie de schimbari atat in plan muzical, cat si in ceea ce priveste componenta - doi dintre membri fondatori au plecat, locul lor fiind ocupat ulterior de alti doi tineri, fosti membri ai Flying Postmen (azi Black Olives), a caror experienta s-a format si dincolo de granitele tarii, in Liverpool si Londra. In prezent, Snails inseamna: Severin Lilian (voce, chitara), Gabriel Andronic (chitara), Colit Vitalie(bas), Mircea Sturza (tobe).

Primele piese proprii in limba romana, Undeva si Trenul, au fost lansate in 2003. Un an mai tarziu, trupa a castigat in cadrul unui concurs un contract pentru inregistrarea a trei albume. Dupa lansarea primelor doua materiale discografice, Undeva (2005) si Nu-mi pasa (2007), trupa se pregateste intens si pentru cel de-al treilea material, in pauzele dintre concerte si festivaluri.

Formatia va canta in Oradea (Lord's Pub) pe 2 aprilie, in Cluj-Napoca (Roland Garros) pe 3 aprilie, respectiv in Timisoara (Jazz Club Pod 16) pe 4 aprilie. In cadrul B'ESTFEST, trupa Snails va urca pe scena in Ziua Zero, pe 1 iulie, alaturi de artisti ca The Killers, Patrice, Thievery Corporation.

Vezi aici site-ul oficialal trupei si pagina de myspace.

Snails - Superbasuri

Infiintata in 1998 de doi liceeni din Chisinau, trupa Alternosfera si-a lansat albumul de debut, intitulat Orasul 511, in 2005. Doi ani mai tarziu a urmat Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica. In aprilie 2008, Alternosfera a inceput sa lucreze la cel de-al treilea material, iar primul single, Flori din groapa marianelor, a fost lansat in octombrie 2008.

Alternosfera va concerta vara aceasta pentru prima data pe scena B'ESTFEST, pe 3 iulie, in aceeasi zi cu Franz Ferdinand, Orbital si Klaxons.

Trupa este compusa din Marcel Bostan (voce), Marin Nicoara (chitara), Vitalie Chian (clape), Vlad Hohlov (baterie) si Dumitru Costin (bas).

Vezi aici pagina de myspace a trupei.

Alternosfera - Ploile nu vin

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers, Patrice, Thievery Corporation si Snails (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead si Moby (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital, Klaxons si Alternosfera (3 iulie), The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans si Gravity Co (4 iulie), Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock").