Celebrul saxofonist-tenor si band-leader francez Michel Pastre va concerta cu Big Bandul Radio duminica, 29 martie, ora 18:00, la Sala Radio, informeaza organizatorii. Evenimentul se numeste Forever Bucharest by jazz si il va avea ca invitat special pe Vlad Popescu (tobe).

Michel Pastre s-a nascut pe 7 aprilie 1966, la Nimes. Artistul a fost recompensat de Academia Franceza de Jazz cu premiul Sidney Bechet (1999) pentru cel mai bun muzician de jazz clasic, dar si cu premiul Fats Waller (2003) pentru cel mai bun disc al anului "Jumpin' with Cesar" in formula Michel Pastre quartet.

"Michel e genul de muzician pe care ai instantaneu dorinta sa il angajezi in ansamblul tau", spunea Gerard Badini, care din 1995 il cooptase pe viata in echipa legendarului sau Super Swing Machine. Si nu era decat inceputul unei glorioase cariere intre Paris si New York, scenele festivalurilor europene (Spania, Elvetia, Germania), noptile de suflet de la jazz-clubul Hotelului Meridian ori reuniunile de gala pe mapamond ale dansatorilor Lindy Hoppers.

Trei ani mai tarziu, in 1998, solistul isi fondase deja propriul Michel Pastre Big Band, cu un debut discografic de senzatie: CD-ul Diggin the Count (2001) avea sa fie neoficial cotat de critica franceza drept castigatorul la puncte al anului.