Lipsiti de aportul unuia dintre chitaristi, In Flames au adus death metal-ul melodic la Arenele Romane, in fata a 2000 de oameni. In deschidere, Snapjaw, L.O.S.T. si berea au "incalzit" multimea.

Luni seara, Snapjaw, L.O.S.T. si In Flames au cantat intr-un cort instalat in interiorul Arenelor Romane, beneficiind de (probabil) cel mai puternic sunet pe care l-a vazut Capitala, dar nu si cel mai bun.

FOTOGALERIE Snapjaw
Foto: HotNews.ro

Snapjaw, prima trupa din deschidere, a adus horror metal-ul pe scena: doar trei piese cantate, pret de un sfert de ora, din cauza problemelor de sunet, dar, per ansamblu, aplauze la scena deschisa din partea publicului.

A urmat formatia L.O.S.T., cu o componenta noua (un nou baterist), precum si cu Razvan Alexandru de la Abigail, chitaristul prezent alaturi de trupa si in februarie, cu ocazia concertului Sepultura.

Vreme de 20 de minute, L.O.S.T. a cantat mai multe dintre piesele reprezentative, precum Ziua ce vine, Becoming a Lie sau Closure.

FOTOGALERIE L.O.S.T.
Foto: HotNews.ro
La 21:40 a venit momentul mult asteptat de fani. Suedezii de la In Flames au aparut totusi in formula incompleta, fiind lipsiti de aportul unuia dintre chitaristi: "He went home to solve his alcohol problems", a explicat vocalul Anders Friden si a invocat ghinionul, mai ales ca "solutia de compromis", "replacement"-ul chitaristului, a fost si el nevoit sa plece acasa din cauza unor probleme de familie.

Nu au fost necesare decat cateva zeci de secunde pentru ca publicul sa "o ia razna": un steag al Romaniei agitat in stanga, crowd surfing "din abundenta" in fata scenei, dar si 2.000 de oameni sarind sau cantand la "ordinul" lui Anders: "I wanna hear you sing from the bottom of your heart".

Nu au lipsit momentele amuzante, precum cele in care frontman-ul trupei a "confiscat" o palarie de clovn purtata de unul dintre fani, a cerut un aparat foto din partea spectatorilor pentru a face o poza publicului ("I know you have cameras, we have a show and the next day it's all over the fucking internet, so I know you have cameras") si ne-a laudat berea.

Frontman-ul trupei a mai "punctat" o data la capitolul "interactiune cu publicul", atunci cand a pasat microfonul unui fan care avea sa spuna cateva cuvinte in suedeza (later edit: in limba bulgara). Traducerea a venit din partea lui Anders: "<>. Actually, it's not exactly what he said, but made me feel like that."

"Feeling all this love... it means the world to us", a fost raspunsul vocalistului la reactia publicului. Cu toate acestea, fanii au fost lipsiti de un bis pe care il meritau cu prisosinta, mai ales ca show-ul suedezilor a durat doar o ora si 20 de minute. "Dupa ce ca vreau sa primesc 160.000 inapoi, ca au fost patru componenti in loc de cinci, nu au facut nici bis", se amuza unul dintre fani la final.

Setlist: Pinball Map / Delight And Angers / Drifters / Colony /The Hive / Cloud Connected / Alias / Move Through Me / Only For The Weak / Touch Of Red / Disconnected / Come Clarity / Quiet Place / Economic / Trigger / Take This Life / My Sweet Shadow.