Grimus, Persona si Les Elephants Bizarres vor canta in cadrul festivalului B'ESTFEST 2009, anunta organizatorii. Grimus si Persona vor participa pe 2 iulie, iar Les Elephants Bizarres vor urca pe scena pe 4 iulie.

Grimus este o formatie de rock alternativ care a luat fiinta in anul 2005, in Cluj Napoca si este compusa din Cristian (chitara), Bogdan (voce), Lehel (clape), Titus (bass), Vali (chitara) si Tamas (tobe). Numele trupei provine de la anagramarea aproximativa a cuvantului “simurgh”, o pasare gigantica din mitologia persana, dar si de la numele primului roman scris de scriitorul Salman Rushdie (autorul anagramarii).

Grimus au fost prezenti la diferite festivaluri autohtone, precum Coke Live, Stufstock, Peninsula, Fan Fest, Top T, Heartrock 2, Rock la Mures. Trupa a deschis concerte pentru nume celebre precum The Prodigy, The Rasmus, The Dandy Warhols.

Formatia este cunoscuta si datorita trofeului de bronz "The best new band Romania 2007", obtinut la Londra. Panikon, primul album al trupei, a fost lansat pe 30 octombrie 2008, in Club Suburbia.

Grimus va concerta pentru prima oara in cadrul B'ESTFEST pe data de 2 iulie, in aceeasi zi cu Moby, Motorhead, Polarkreis 18, Ayo si Les Elephants Bizarres.

Vezi aici site-ul oficial Grimus si pagina de myspace.

Grimus - Political Animals

Persona s-a format in 2003, in Timisoara, numele sau fiind inspirat de ultimul film al celebrului regizor Ingmar Bergman. Inca de la prima sa aparitie publica, in 2004, Persona a fost etichetata drept "trupa britanica a Timisoarei".

In 2008, formatia a cantat alaturi de nume ca dEUS (B), Kultur Shock (USA), Air Traffic (UK), Trash Fashion (UK) si Robots in Disguise (UK). In 2009, piesa Momentary Lack of Passion a ajuns pe prima pozitie in Romanian Top at CityFM Radio si a fost trupa a fost desemnata drept una dintre cele mai bune trupe din zona autohtona de brit-indie. Tot anul acesta, trupa intentioneaza sa-si lanseze primul album, intitulat Suburbia Afterlife.

Persona va participa la un concert in memoria lui Marian Cozma (handbalistul MKB Veszprem ucis in urma cu cateva saptamani), alaturi de Urma si Kumm, The [hated] Tomorrow si Jacked. Evenimentul va avea loc la Budapesta, pe 10 aprilie.

Persona va urca pentru prima data pe scena B'ESTFEST pe 4 iulie, in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Looptroop Rockers, The MOOoD si Gravity Co.

Vezi aicipagina de myspace a trupei.

Persona - Honey-Bunny Blues (live)

Les Elephants Bizarres sunt Stefan (voce si chitara), Catalin (chitara si backing-vocals), Mihai (bas si backing vocals), Nae (sintetizator) si Claudiu (tobe). Trupa a fost infiintata in 2007 si propune un sound indie-altenativ puternic marcat de influente punk. Dupa cateva cantari in cluburile bucurestene, cei cinci au reusit sa atraga atentia prin reprezentatiile live. In scurt timp, Les Elephants Bizarres au devenit una dintre cele mai solicitate trupe pentru concertele de club din tara.

Les Elephants Bizarres vor canta in cadrul B'ESTFEST pe 2 iulie, in aceeasi zi cu Moby, Motorhead, Polarkreis 18, Ayo si Grimus.

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.

Les Elephants Bizarres - Have No Fear (live)

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers, Patrice si Snails (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead, Ayo, Moby, Polarkreis 18, Grimus si Les Elephants Bizarres (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital, Klaxons, Alternosfera si AB4 (3 iulie), Persona, The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans, Gravity Co, Looptroop Rockers si The MOOod (4 iulie), Trooper, Thunderstorm, Nexus, Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock").