Pe 3 aprilie, la Silver Church Club, OCS ne-au pus sa Dansam legati la ochi cu spatele la zid, au facut Inca o gluma proasta, ne-au prezentat numere necunoscute, curve care zac in fiecare dintre noi si fantome care joaca sah cu sufletele noastre, au "urcat" si au "coborat" alaturi de fani pe Ora opt. Seara a fost deschisa de The Moood si Timpuri Noi.

FOTOGALERIE The Moood
Foto: HotNews.ro

La 21:40, The Moood ne-a adus starea sufleteasca necesara pentru lunga seara ce avea sa urmeze. Vreme de jumatate de ora, Bogdan, Gopo, Horia si Mircea ne-au cantat piese ca Back In The Shop sau Hey, in stilul brit-indie rock ce i-a impus pe scena romaneasca drept cea mai promitatoare formatie din noul val.

La 22.25 a venit randul veteranilor de la Timpuri Noi, care nu au venit cu mana goala, ci cu patru fete alese "pe spranceana": Vecina Jeni, Tanta care ne-a trezit speranta, Helga si Adeline. "Sa ne traiesti, Artane!", a strigat un fan entuziasmat. Chemati pentru bis, cei de la Timpuri noi au cantat Victoria, iar Artanu ne-a atentionat: "Ne pregatim pentru Omul cu Sobolani!".

FOTOGALERIE Timpuri Noi
Foto: HotNews.ro

Intr-adevar, la 23.20, Omul cu Sobolani incepea cu Inca o gluma proasta. "Deci nu m-am simtit mai bine si mai prost in viata mea", a marturisit Dan, frontman-ul trupei, pentru a primi imediat incurajari din partea unei voci din public: "Hai, Amariei!".

"Mda, sunt numai eu, coloanele se uita stramb, fantomele joaca sah cu sufletul meu" (Fantomele joaca sah), a anuntat Dan urmatoarea piesa, pentru ca Da-mi ceva sa primeasca drept raspuns un frumos crowd surfing in fata scenei. Si tot crowd surfing s-a facut si cand s-a aflat ca Virginele raman gravide odata la 2000 de ani.

Daca Timpuri Noi si-au inceput recitalul cu un personaj din regnul animal (Mistretul), OCS au continuat ideea, prezentand Gorila: "leul a abdicat,/ zebra ce o tineam in casa s-a speriat,/ iar elefantul e mai mult decat ofuscat".

"Sa nu uitam de ce ne-am strans. Ne-am strans pentru casa. Ne-am strans pentru ca sa... stingem luminile!", a cerut Dan. "Dupa colt ne asteapta luminile" a tonul pentru Dansam (Sa nu astepti nimic), piesa insotita de indemnul "casca bine ochii, chiar daca sunt legati".

"Cam aici e albumul asta. Daca ne cade la teza explicatia albumului, cam asta e", a precizat Omul cu Sobolani si ne-a explicat cum "curvele zac in fiecare dintre noi" (Curvele zac).

Un numar necunoscut a adus nebunia intre fanii din fata scenei, astfel ca au fost racoriti cu o sticla de apa, in timp ce Ora opt a adus cel mai frumos moment al serii: jumatate de sala a urmat exemplul lui Dan, punandu-se pe jos si cantand "stai cat mai comod, incepem sa urcam" si "inveleste-ma usor, stai langa mine cand cobor".

"Mai avem o singura smecherie la stilul compus", ne-a prezentat Dan una dintre surprizele serii, cantand cu Artanu piesa Sincere felicitari. Si tocmai cand celebrul membru de la Timpuri Noi se pregatea sa paraseasca scena, vocalistul OCS a dat tonul nebuniei: "Stim cu totii ca Artan e cel mai rau dusman!", iar Adrian Plesca a fost nevoit sa cante alaturi de Omul cu Sobolani Dusmania, una dintre cele mai interesante piese de la Partizan (trupa unde Artan a cantat in urma cu cativa ani).

Concertul avea sa se termine la 00.35, cu un bis la Dansam (Sa nu astepti nimic) si cu laitmotivul serii: "dar daca dupa colt ne asteapta mai mult?".