Vineri, 10 aprilie, Fire Club va gazdui vernisajul expozitiei Superman a dat eroare, de Andrei Farcasanu. Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 18:00, informeaza clubul bucurestean.

Spatiul urban, emblema a dezvoltarii umane, a devenit o gazda bionica in care ne sadim preocuparile pragmatice. Se poate observa din nonsalanta cu care se construiesc sau se transforma cladirile, odata importante din punct de vedere estetic, in carcase devenite “seif”. Scopul estetic pare sa fie din ce in ce mai mult subordonat celui functional.

Proiectul isi propune sa evidentieze erorile inerente acestui proces si sa aminteasca de importanta esteticului urban, atat la nivel personal, individual, cat si la nivel colectiv.

Superman a dat eroare vorbeste despre scaparile care apar cu cat societatea avanseaza, de contaminarea orasului cu “beneficiile” modernitatii si ale societatii high-tech, despre poluarea vizuala cu elemente tehnice, de genul cupolei de fire care impanzesc strazile din Bucuresti, a aparatelor de aer conditionat cat si a antenelor satelit.

Vezi aici blogul lui Andrei Farcasanu.