Considerata revelatia scenei indie din acest an, formatia White Lies va canta in cadrul B'ESTFEST pe 1 iulie, in Ziua Zero a festivalului, informeaza organizatorii. Pe aceeasi scena vor mai urca The Killers, Patrice si Snails.

White Lies este o trupa britanica formata in 2007, din Jack Lawrence-Brown (tobe), Charles Cave (bass) si Harry McVeigh (voce, chitara). In 2008, piesa Death a fost numita de BBC Radio 1 "Cea mai hot inregistrare din lume" si a ajuns pe primul loc in UK Chart.

La inceputul lui 2009, White Lies si-au lansat primul album, intitulat To Lose My Life. Materialul i-a propulsat pe baietii de la White Lies pe scenele unor festivaluri celebre in Europa: Isle of Wight, Benicassim, Coachella, Pinkpop Festival, Rock Am Ring/Rock Im Park, Rock Werchter.

Pe 1 iulie, White Lies va ajunge si in Romania, unde va ocupa locul lasat liber de Thievery Corporation, informeaza organizatorii festivalului B`ESTFEST 2009. Prezenta trupei in Romania nu a fost confirmata inca pe pagina de myspace sau pe site-ul oficial.

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei). Dupa epuizarea celor 5000 de abonamente pentru zilele de 2, 3 si 4 iulie puse in vanzare initial, numarul acestora a fost suplimentat cu inca 1000.

B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers, Patrice, Snails si White Lies (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead, Ayo, Moby, Polarkreis 18, Grimus si Les Elephants Bizarres (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital, Klaxons, Alternosfera si AB4 (3 iulie), Persona, The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans, Gravity Co, Looptroop Rockers si The MOOod (4 iulie), Trooper, Thunderstorm, Nexus, Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock").