Britanicii de la Anathema vor urca pe scena Salii Palatului miercuri, 29 aprilie 2009, de la ora 20:00, informeaza organizatorii. In deschidere va canta formatia Celelalte Cuvinte.

Celelalte Cuvinte au luat fiinta in 1977, sub numele initial de Sonic, avand componenta Calin Pop (chitara, voce), Marcel Breazu (bas, voce) si Leontin Iovan (tobe). Ei aveau sa devina cativa ani mai tarziu studenti la Timisoara, unde li s-au alaturat Radu Manafu (chitara) si Ovidiu Rosu (sunet). Pe 13 decembrie 1981, la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara, debuta Celelalte Cuvinte.

In 1985, cu ajutorul lui Florian Pittis, cel care a jucat un rol important in ascensiunea trupei, avea sa apara primul material purtand amprenta Celelalte Cuvinte, pe una din fetele discului “Formatii rock nr. 8”. Aceasta continea patru piese, printre care si binecunoscuta “Iarba prin par”, una dintre marile piese ale trupei.

A urmat, in 1987, primul album al formatiei, intitulat “Celelalte Cuvinte”, care s-a bucurat de un mare succes. Printre piesele devenite deja clasice se numarau “La ceas târziu”, “Fântâna suspinelor” sau “Despartire”.

Dupa o prima colaborare, in 1986, trupei i s-a alaturat Tiberiu Pop la claviaturi. Contributia sa avea sa se resimta incepand cu albumul “Celelalte Cuvinte II”, lansat in 1990. Stilul a ramas similar celui de pe “Formatii rock nr. 8” si “Celelalte Cuvinte I”.

Prin albumul “Se Lasa Rau”, lansat in 1992, cand formatia se afla intr-un moment de foarte mare popularitate, Celelalte Cuvinte au reusit sa surprinda, avand o abordare mult mai agresiva, apropiata de speed - thrash. Stilul poarta insa in continuare amprenta tipica a trupei, iar piese ca “Se Lasa Rau”, “Spre Care Rai” si “Cina Dragonului” raman bine primite in concertele trupei pana in ziua de astazi.

Directia mai agresiva, completata pe alocuri de influente doom metal, continua si pe "Armaghedon”, album lansat in 1994. Profitând de raspandirea tot mai mare a CD-urilor in Romania, este lansat albumul "Vinil Collection”, o colectie de piese de pe primele trei aparitii discografice.

In 1997 apare "Ispita”, album cu o conceptie unitara, materialul fiind orientat mai mult spre rock-ul progresiv. In 2004 este lansat "NOS”, care aduce ca noutate o combinatie a sonoritatilor clasice, melodioase, regasit pe primele albume si sonoritatile moderne, specifice perioadei. In octombrie 2008 este lansat cel mai nou album Celelalte Cuvinte, intitulat "Stem".

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Biletele costa 60, 80, 100 si 120 RON si sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si online pe www.ticketpoint.ro si www.myticket.ro. Evenimentul este organizat de Future Production si ARTmania.