Ovidiu Mihailescu, membru al Gashkademiei de Folk, va lansa un nou album, intitulat Cipilica, pe data de 15 mai, de la ora 18:00, in clubul Silver Church, informeaza MHO Marketing Highest Option.

Daca primul sau album - Cowboy-ul Nelu - continea piese de satira sociala, noul material - Cipilica - scoate la iveala o fata mai putin "salbatica" a folkistului Ovidiu Mihailescu. Cipilica inseamna 18 piese folk (lucru rar azi, cind apar trupe care scot CD-uri cu 8 piese), compuse integral de artist, cu accente de pop si jazz.

Artistii care au participat la crearea albumului sunt George Baicea, Adrian Cristescu, Bogdan Mihailescu, Jul Baldovin si Catalin Stefanescu. Concertul de lansare va beneficia si de prezenta unor invitati speciali.

A fi folkist nu are legatura cu inventarea unui cintec… a fi folkist inseamna a cauta sa propagi adevarul, a cauta sa exprimi problemele oamenilor de rind, a incerca sa educi si sa arati minciuna sociala, a oferi pansamente poetice, a imparti zimbete si speranta in momentele grele…

Ovidiu Mihailescu

Ovidiu Mihailescu a debutat in anii ’80 in Cenaclul Voua si “a fost remarcat” la Festivalul Om Bun. Dupa anul 2000 a revenit in muzica folk din dorinta de a se darui acestei miscari muzicale. In 2004, impreuna cu Eugen Avram, a demarat proiectul Zona de Mijloc, menit sa promoveze generatia de mijloc a folkului, o generatie care din cauza “dezordinii sociale” din anii ‘90 a ramas in umbra.

Din 2005, "Zona" s-a transformat in Gashkademia de folk, o grupare deschisa oricarei generatii si menita sa promoveze folkul in rindul tinerilor. Concertele Gashkademiei din Bucuresti au ramas o constanta la Casa Eliad, Big Mamoo, Club A, Clubul Spice sau Crossroads 100 si au scos la lumina artisti ca Alina Manole, Jul Baldovin, Marius Matache.

In 2007 a lansat albumul Cowboy-ul Nelu, un material cu tenta parodica, sociala, cu mesaj orientat impotriva prostului-gust si valorilor indoielnice.

Ovidiu Mihailescu este si poet, avand publicate doua volume de poezii: Aici sunt Anii Dvs (2004) si Cartea celor 7 Mari (2008).

Vezi aici site-ul artistului.