Celebrul cantaret canadian Leonard Cohen se intoarce la Bucuresti pe 4 septembrie 2009, in Piata Constitutiei, informeaza Events. Biletele vor putea fi cumparate incepand cu data de 5 mai.

"Muzica lui Cohen, intunecata si poetica, ar trebui inclusa in tabelul periodic al elementelor” - proclama revista Rolling Stones. "Dupa ce o descoperi, se transforma subit in ceva tot atat de necesar ca oxigenul”. Unul dintre cei mai controversati compozitori ai erei, Leonard Cohen detine reteta seductiei intelectuale si o aplica de multi ani incoace in proza si in muzica.

Pretutindeni exista cate o crapatura, si pe acolo patrunde lumina.

Leonard Cohen

Nascut in Montreal, Cohen si-a inceput cariera muzicala in New York, la sfarsitul anilor '60. El a suferit de depresie si in anii '90 s-a retras la o manastire din California pentru a studia filosofia Zen. In prezent, el isi imparte timpul intre Montreal si Los Angeles.

In septembrie anul trecut, artistul canadian si-a serbat ziua de nastere in aplauzele celor 10 000 de fani romani veniti sa-l vada pe Stadionul Arcul de Triumf. Atunci, biletele scoase in vanzare s-au epuizat rapid, lasand multi doritori fara posibilitatea de a asista la eveniment.

"Iata de ce am facut toate demersurile pentru a asigura publicului roman un spectacol si in a doua parte a turneului international al lui Leonard Cohen. Locatia a fost aleasa astfel incat sa asigure o capacitate suficienta, care sa satisfaca cererea de bilete atat din partea celor care nu au mai reusit sa prinda un bilet anul trecut, cat si pentru cei care vor sa retraiasca emotiile de atunci” afirma Sorina Burlacu, Director General Events.

In 2008, dupa 15 ani de absenta de pe scena, primul turneu international al lui Leonard Cohen a avut peste 700 000 de spectatori pe toate continentele si s-a bucurat de aplauze fulminante din partea criticilor. Tot anul trecut, Leonard Cohen a fost inclus oficial in Rock and Roll Hall of Fame din New York, odata cu Madonna.

Discografia artistului include albume ca Songs Of Leonard Cohen (1967), Songs From A Room (1969), Songs Of Love And Hate (1971), New Skin For The Old Ceremony (1974), Death Of A Ladies' Man (1977), Recent Songs (1979), Various Positions (1984), I'm Your Man (1988), The Future (1992), Ten New Songs (2001), Dear Heather (2004), Blue Alert (2006). La sfarsitul lui martie 2009, Cohen a lansat albumul Live In London, care contine 25 de piese din spectacolul sustinut in 2008 pe faimosul stadion londonez O2 Arena.

Inainte de a se orienta catre muzica, Leonard Cohen a publicat carti de poezie si fictiune. Cele doua romane publicate – The Favorite Game (1963) si Beautiful Losers (1966) - l-au propulsat in atentia presei. Printre volumele publicate se mai numara Let Us Compare Mythologies (1956), Flowers For Hitler" (1964), Book Of Longing (colectie de poezii, proza si pictura) etc.

Reputatia legendara de care se bucura Leonard Cohen i-a fost adusa mai ales datorita unor piese precum Suzanne, Dance Me To The End of Love, Hallelujah, Sisters Of Mercy, So Long, Marianne, Bird On The Wire, Hallelujah, I’m Your Man, Everybody Knows, Ain’t No Cure For Love, Anthem etc.

Muzica lui Cohen, intunecata si poetica, ar trebui inclusa in tabelul periodic al elementelor

revista Rolling Stones

Compozitiile sale au fost interpretate de nume faimoase. De la Suzanne a lui Judy Collins la U2, REM, Sting, Nick Cave, Rufus Wainwright si Johnny Cash, cantecele lui Cohen au calatorit la fel de mult ca si autorul lor.

Vezi aici site-ul artistului si pagina de myspace.

Biletele se vor pune in vanzare incepand cu data de 5 mai doar pe site-ul www.ticketpoint.ro, iar incepand cu data de 6 mai si prin intermediul site-urilor www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, precum si la Sala Palatului, in reteaua magazinelor Diverta si la punctele de vanzare Eventim din reteaua magazinelor Germanos. Preţurile biletelor (toate cu locuri) variaza in functie de categorie: 124 RON, 248 RON si 399 RON. Evenimentul este organizat de Events.