Z.O.B. concerteaza joi, 7 mai, in Fire Club. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 22:00, informeaza clubul bucurestean. "The biggest band in the universe" isi va lansa la sfarsitul lunii cel de-al cincilea album, intitulat Zulu Oscar Bravo.

Fie ca se "traduce" prin "Zombies of Bucharest", "Zdrentele orasului Bucuresti", "Zaraza ofteaza bolnava", "Zambetul omului beat" sau, mai nou, "Zulu Oscar Bravo", formatia Z.O.B. este compusa din Vlad Gorneanu-Vlase (voce, bas), Mosu (voce, chitara), Lonti (chitara), Forrest (tobe). Influente muzicale: "din sfera paranormalului si din strafundurile gindirii".

Inceputurile ZOB pot fi datate in 1988, cand Lonti, Mosu si Forrest - colegi la liceul Basarab din Bucuresti - formeaza trupa Rock Didactic. In 1990, odata cu venirea lui Vali Purza la bas, numele trupei devine Trafic. Un an mai tarziu, formatia isi schimba iarasi numele (in Puzzle), dar si componenta: Vali paraseste formatia, dar este cooptat Vlad. Anul 1992 aduce o noua titulatura (Jad) si un nou membru (Feri), care paraseste trupa in 1993. Tot in '93, trupa se opreste asupra denumirii Z.O.B. Debutul oficial sub aceasta titulatura are loc la Tehnic Club. Odata cu ei vor debuta trupele Ura de dupa usa si Suie Paparude.

In 1995, Z.O.B. inregistreaza cateva piese pentru un split 7 impreuna cu prietenii de la UDDU, pentru ca in 1996 sa fie lansat primul album, intitulat "Parodisiac" (o culegere de parodii ale unor piese celebre, atat din repertoriul autohton, cat si cel international). Ii vor urma "Telenovelas" (1998), "III" (2000) (desemnat cel mai bun album de rock alternativ la Premiile Industriei Muzicale Romanesti) si "Printre nori” (2004). Anul acesta, trupa Z.O.B. se pregateste pentru lansarea unui nou album, de 12 piese: "Zulu Oscar Bravo" (Z.O.B.).

Printre realizarile trupei se numara un recital sustinut pe scena festivalului Cerbul de Aur (1995), deschiderea concertului Dio (1998), pentru ca in 2001 cei de la Iris sa le propuna sa cante in deschiderea concertului "Digital Atheneaum", in turneul facut in august-noiembrie.

Printre cele mai importante piese ale formatiei se numara "Telenovele", "Prietena", "Doar in vis", "Printre nori", "Oficial exist", "Cantec de dragoste" (feat. Mara).