Seria Blue Moods "Anotimpuri ale blues-ului” continua cu Charlie Musselwhite. Artistul va concerta pe 17 mai la Hard Rock Cafe Bucharest, incepand cu ora 20:00, informeaza Event Plus. Opening act vor fi Marcian Petrescu si Trenul de Noapte.

Charlie Musselwhite a debutat in 1966, combinand ingeniozitatea in manuirea muzicutei, abilitatile vocale si talentul de compozitor. Artistul si-a "slefuit" stilul alaturi de nume celebre ale blues-ului, precum Muddy Waters si Howling Wolf. Conform San Jose Mercury News, Musselwhite si trupa sa sunt “urmasi ai Led Zeppelin, cu Tom Waits vocal”.

Pe parcursul celor patru decenii de cariera, Musselwhite a strans o colectie impresionanta de premii, printre care se numara 18 trofee W.C. Handy si sase nominalizari la Grammy. Amazon.com i-a nominalizat albumul Delta Hardware drept cel mai bun album al anului 2006. De asemenea, Musselwhite a primit "Premiul pentru intreaga cariera” la Festivalul de Blues de la Monterey si Premiul de Excelenta in Arte al Guvernatorului din Mississippi.

"Totul este despre sentimente si despre felul in care relationez cu oamenii”, spune artistul despre muzica sa. "Iar in blues, daca este blues cu adevarat, este vorba numai despre emotii si sentimente. Este vorba despre adevar si despre comunicarea cu oamenii. Asta numesc eu muzica sufletului”.

Artistul a lansat pana in prezent peste 20 de albume: Stand Back! Here Comes Charley Musselwhite's South Side Band, Stone Blues, Tennessee Woman, Memphis Charlie, Memphis, Tennessee, Takin' My Time, Goin' Back Down South, Leave the Blues to Us, Times Gettin' Tougher Than Tough, Harmonica According to Charlie Musselwhite, Tell Me Where Have All the Good Times Gone?, Mellow-Dee, Ace of Harps, Signature, In My Time, Rough News, Continental Drifter, Up & Down the Highway Live: 1986, One Night in America, Darkest Hour, Sactuary, Delta Hardware, Rough Dried - Live at the Triple Door.

Dorinta sa de a explora noi sonoritati si rute muzicale a dus la mult aplaudata colaborare din 2007 cu o “institutie a rock-ului”, Edie Vedder. Cei doi au lucrat impreuna pentru coloana sonora a filmului "Into The Wild", ce a primit o binemeritata nominalizare la Golden Globe. Charlie isi aminteste cu placere de aceasta experienta: “A fost minunat. A fost acolo si Sean Penn. Erau (n.r. membrii echipei) fani si imi stiau melodiile. A fost o armonie deosebita inca de la inceput si am avut o colaborare excelenta”.

Vezi aici site-ul oficial si pagina de myspace.

Biletele costa 75 lei si se gasesc pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro, in reteaua magazinelor Diverta si la Hard Rock Cafe in seara concertului. Evenimentul este organizat de Event Plus. Hard Rock Cafe se afla pe Bd. Kiseleff, nr. 32, Bucuresti.

Concertul face parte din seria de “anotimpuri ale blues-ului”, Blue Moods. Este vorba de o suita de evenimente care poarta semnatura Ioan Big (Head of Design Event Plus) si isi propune sa aduca in prim plan nume sonore, legende din lumea Blues-ului.