Trupa The Amsterdams lanseaza albumul Adolessons vineri, 22 mai, in clubul The Silver Church din Bucuresti, informeaza managementul trupei. Evenimentul va incepe la ora 20:30, cu participarea mai multor invitati surpriza. Pretul unui bilet va include un exemplar din albumul trupei. The Amsterdams au lansat saptamana trecuta videoclipul piesei Chased by the Housewives.

Albumul Adolessons se doreste a fi o incursiune muzicala in "adolescenta muzicala" a trupei. Este vorba de un produs independent, care contine 11 piese compuse in colaborare de membrii trupei, cu versuri de Andrei Hategan, plus un bonus track - Chased by the Housevives remix, semnat The Pink Lenins (proiectul lui Mihai Dobre de la Suie Paparude cu Alex Atari).

Pe Adolessons se gasesc piese compuse in perioada 2006 - 2008, dintre care deja cunoscutele Taking Care of Anna si Suffering & Surfing s-au aflat pe prima pozitie a topurilor de specialitate, dar si piese mai noi ca Chased by the Housewives, primul extras pe single de pe album, la care The Amsterdams au filmat si un videoclip regizat de Anamaria Lazarovici.

Albumul are un titlu sugestiv si personal pentru trupa, dar indica si o parte din mesajul pe care publicul il va descoperi ascultand piesele. “Noi suntem inca intr-o adolescenta muzicala, cantam relativ de putin timp, iar albumul spune povestea anilor astia. E ca o lectie pe care trebuie sa o invatam in adolescenta, ca sa ne mearga bine cand ne facem mari... Cine are rabdare sa parcurga art work-ul albumului va descoperi oricum mai multe”, a declarat Andrei Hategan intr-un interviu acordat revistei Sunete.

Pretul unui bilet, pus in vanzare in seara evenimentului, la intrarea in club, va fi 25 RON si va include un exemplar din albumul Adolessons. Clubul The Silver Church se afla pe Calea Plevnei, nr. 61.

The Amsterdams este o formatie de brit rock/ brit pop din Bucuresti. Componenta actuala ii cuprinde pe Andrei Hategan (voce, synth), Ovidiu Bejan (chitara, backing vocals), Augustin Nicolae (bass, backing vocals), Andrei Ungureanu (chitara) si Vlad Stoica (tobe).

Trupa a luat fiinta in primavara anului 2005 la initiativa celor doi Andrei din trupa. Directia muzicala a fost data de afinitatile celor doi pentru muzica britanica, de la guitar-pop-ul anilor 80, la brit-pop-ul anilor 90 si pana la valul de post-punk revival din anii 2000.

In ceea ce priveste numele formatiei, Andrei Hategan explica: "Am vrut, in primul rand un nume care sa nu sune a apelativ de baiat crescut in Romania, cum deja mai erau prin zona… Cum nu eram adeptii titulaturilor “grele”, de garaj, subsol, de diferite elemente chimice sau de inmormantare, ne-am gandit ca cel mai bine ne-ar sta un nume care sa exprime ideea de spirit liber in toate sensurile ei, asa ca Amsterdams a venit de la sine. Iar “The” a aparut firesc, sa se stie ca suntem “acei” amsterdami… Singurii!”.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.