Superstarurile World Wrestling Entertainment (WWE), cea mai puternica federatie de wrestling din lume, vor fi prezenti in Capitala pe 4 decembrie, informeaza Events. Spectacolul va avea loc la Sala Polivalenta si ii va aduce pe scena pe Chris Masters - The Masterpiece, Rob Van Dam, The Sandman, Gangrel, Joe Legend, Test, Heidenreich, Marty Jennetty. Vreme de doua ore, spectatorii vor asista la meciuri unu-la-unu si intre echipe, dar si la o partida intre femei. Evenimentul este precedat de o intalnire de o ora cu fanii si o sesiune de autografe.

Wrestlingul, forma de sport-entertainment foarte bine vandut la nivel mondial, a devenit popular si in Romania ultimilor ani. Impatimitii genului au inceput sa iubeasca fenomenul uitand-se la WWE, ca mai apoi, pe parcurs, sa descopere si alte federatii ce au la baza o alta ramura a wrestlingului profesionist - Extreme Championship Wrestling (ECW), ramasa in istorie pentru daruirea wrestlerilor sai, in stare sa moara in ring, dar si pentru fanatismul fanilor.

Turneul european The American Wrestling Rampage, inceput in Irlanda, in martie 2008, a tinut cea mai mare parte a reprezentatiilor cu casa inchisa. The Masterpiece si The Sandman sunt nume a caror popularitate a depasit demult ringurile profesioniste: populeaza universul virtual in jocuri pentru Xbox si Playstation, iar Joe Legend si-a facut debutul pe micile ecrane in iulie 2000, in faimosul serial Heat.

Wrestling
Wrestling
Foto:
Biletele costa 80 RON, 110 RON sau 150 RON, in functie de categorie. Ele pot fi achizitionate incepand cu data de 4 iunie, de la Sala Palatului din Capitala, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro si www.bilete.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din intreaga tara si la punctele de vanzare Eventim din reteaua magazinelor Germanos.

Un numar limitat de bilete VIP (100 bilete pentru 25 de mese dispuse in jurul ringului, cu vizibilitate ridicata) se vor pune in vanzare numai pe baza de rezervare la Events – contact Alexandra Bisceanu, events@events.ro, telefon 021.311.50.63.

Vezi aici site-ul World Wrestling Entertainment.

Chris the Masterpiece - Chris Mordetzky (Chris the Masterpiece sau Chris Masters) a concurat initial ca body builder, categoria amatori, in California inainte de a incepe o cariera ca wrestler. A inceput antrenamentul la Ultimate Pro Wrestling (UPW) semnand ulterior un contract WWE. Si-a dezvoltat abilitatile de wrestling si si-a conturat personajul, avand un succes fulminant deopotriva in divizia single, cat si in echipa. Cand Mordetzky a fost inclus in show-uri ca personaj principal, WWE l-a prezentat in videoclipurile si campaniile de promovare drept The Masterpiece (capodopera), datorita corpului sau perfect, atat de bine lucrat, incat parea sculptat in piatra.

In perioada petrecuta in WWE a fost dublu campion mondial, de 6 ori campion intercontinental, de 4 ori Hardcore Champion, campion european, de doua ori campion World Tag Team impreuna cu Kane si Booker T si campion WWE Tag Team impreuna cu Rey Mysterio. A fost singurul campion mondial ECW la categoria grea, sub egida WWE si singurul campion ECW si WWE simultan.

Rob Van Dam(RVD) - Robert "Rob" Alexander Szatkowski (nascut pe 18 decembrie 1970), mai cunoscut sub numele sau de scena, Rob Van Dam (prescurtat RVD), wrestler american profesionist si actor cunoscut, a devenit notoriu odata cu intrarea in WWE si ECW. De cand a parasit federatia, Van Dam se preocupa de propriul sau reality show (cu un succces imens peste ocean), RDVTV, bazat pe viata sa. Pe cand activa in ECW, a castigat de doua ori titlul de campion ECW World Tag Team.

Sandman - James "Jim" Fullington s-a nascut pe 16 iunie 1963. Si-a inceput cariera de wrestler profesionist in Tri-State Wrestling Alliance, Philadelphia. Numele de scena e preluat din melodia Mr. Sandman, melodie pe care isi facea intrarea in ring. Wrestler american profesionist, cel mai cunoscut fiind pentru cariera sa din cadrul ECW, a devenit un simbol hardcore si de cinci ori campion la categoria grea. A mai sustinut meciuri pentru World Championship Wrestling, Total Nonstop Action Wrestling si WWE. Momentan colaboreza cu o agentie de wrestling independenta, Wrestling Unplugged.

Gangrel - David William Heath (nascut pe 16 februarie 1969), wrestler profesionist american, cunoscut sub numele de Gangrel/Vampire Warrior, a petrecut perioada 2004 - 2007 intre WWE si circuitele independente. In 2004 a sustinut cateva reprezentatii pentru WWE, pentru ca apoi sa participe la mai multe meciuri pentru All Star Promotions, Marea Britanie. In 2005, Heath a semnat un nou contract cu WWE, aparand in Ohio Valley Wrestling. Un an mai tarziu, Heath a semnat cu ECW pentru un show impreuna cu Kevin Thorn si Ariel, intr-un meci cu tema “vampiri”.

La cea de a 15a aniversare WWE Raw, in decembrie, Gangrel a participat intr-un meci special, battle royal, unde a fost eliminat de Al Snow. Gangrel lupta acum pentru North American Wrestling (NAW) sub numele de "Vampire Warrior" si locuieste pe coasta Californiei. De asemenea, lupta si pentru All Star Promotions, in Marea Britanie.

Joe Legend - Joseph Edward (Joe) Hitchen (nascut pe 2 septembrie 1969), wrestler profesionist canadian, cu numele sau de ring Joe E. Legend sau simplu Joe Legend, si-a facut debutul pe micile ecrane in iulie 2000, in faimosul serial Heat. A concurat sub numele de Just Joe in WWF, apoi plecand sa concureze in Japonia si Europa. A luptat mai multe meciuri in WWE, inclusiv cu Dean Malenko, Essa Rios, si Raven, majoritatea meciurilor fiind transmise in cadrul show-urilor tv Heat si Metal.