Vineri, la Sibiu, a inceput prima Conventie de tatuaje din Romania, organizata de salonul Transilvania Tattoo. Evenimentul Transilvania Tattoo Expo se desfasoara langa Sala Transilvania, pana duminica, si se doreste a fi, in primul rand, un loc de intalnire pentru artisti tatuatori din intreaga lume.

Pasionatii de arta corporala asista la demonstratii live, la seminarii sustinute de artisti cu experienta care vor prezenta noile tendinte si tehnici in domeniu, body painting, body piercing si spectacole diverse, de la concerte rock la spectacole pirotehnice, prezentate de trupa Crispus - The Art of Fire.

La eveniment participa artisti din Austria, Bulgaria, Italia, India, Franta, Germania, Marea Britanie, Polonia, Romania, Spania, SUA si Ungaria care vor aborda stiluri si tehnici diverse. Concursul propriu-zis se desfasoara pe mai multe sectiuni: arta japoneza, dark, tribal, alb-negru, color etc.

Evenimente de acest gen sunt deja traditionale afara. Conventia de la Frankfurt, cea mai mare din Europa, a ajuns anul acesta la a 17-a editie, la care au participat 300 de artisti din intreaga lume. La Sibiu se organizeaza festivaluri internationale de jazz, teatru, fotografie, muzica simfonica. Ceea ce facem noi este tot o forma de exprimare artistica, iar Transilvania Tattoo Expo este modalitatea prin care vrem sa ne facem cunoscuti publicului larg, a declarat Ovidiu Popartan, organizatorul principal al evenimentului.

Vizitatorii se pot bucura si de concerte de muzica rock si metal cu diferite influente (death, hardcore, thrash, agresiv) sustinute de trupe din Bucuresti, Cluj si Sibiu.

Programul concertelor:

SAMBATA, 6 IUNIE, cu incepere de la ora 20.00

Truda (Cluj Napoca)

Guerrilas (Cluj Napoca)

DUMINICA, 7 IUNIE, cu incepere de la ora 20.00

O.S.R.D. (Sibiu)

ACT (Bucuresti)

Costul unui bilet este de 10 lei pentru fiecare zi de expozitie. Biletele pot fi achizitionate din locul de desfasurare al evenimentului, parcarea Salii Transilvania din Sibiu. Accesul publicului in spatiul de expozitie se face in fiecare zi cu incepere de la ora 12:00.

Studioul Transilvania Tattoo a fost deschis in anul 1999 sub numele de "Ovidiu’s Tattoo” fiind in vremea aceea singurul studio din Romania acreditat (Aut. 17464 din 05.04.99). In anul 2004, odata cu cooptarea de noi membri, s-a format "Transilvania Tattoo”. In prezent echipa este formata din Ovidiu - Tattoo&Piercing, Teddy - Tattoo, Csaba - Tattoo si Ada - Shop Manager si tattoo apprentice.

In anul 2007 a fost infiintata Asociatia "Transilvania Tattoo Club”, afiliata la U.E.T.A (United European Tattoo Artists) care isi propune crearea unei comunitati deschise tuturor pasionatilor de arta corporala din Romania. Asociatia Transilvania Tattoo Club este organizatorul primei conventii internationale de tatuaje si bodypiercing din Romania.