Am descoperit afacerea Norei in urma postarii unui cititor. Probabil si pentru ca se incheie anul scolar si e perioada serbarilor. Nora inchiriaza costume pentru serbarile si petrecerile copiilor. Comentariul este unul dintre primele postari in cadrul proiectului "Sprijina afacerile romanesti", realizat de HotNews.ro, cu sprijinul Bancii Transilvania.

Interviul cu Nora

Nora
Nora
Foto: arhiva personala
Nora s-a gandit la aceasta afacere avand ea insasi doi baieti (clasa a doua si a patra) si cunoscand ce inseamna sa dai telefoane in stanga si dreapta cand copilul trebuie sa fie "omul de zapada", la serbarea de sfarsit de an.

Fiind producator TV, stie ce inseamna cand un parinte isi doreaste cel mai dragut costum pentru copilul lui, care sa poata fi purtat pe o piele sensibila.

HotNews.ro: Copiii si parintii iti spun Nora, care e numele tau real?

Nora: Nora, atat..., nu vreau ca lumea care intra in contact cu mine sa se incurce in nume. Asta tine si de modul meu de a fi cat mai apropiata de prieteni, copii, cunostinte. Vreau sa aplic si in afacerea mea acest principiu, devenim prieteni si, dupa aceea, clienti sau parteneri.

Alba ca Zapada
Alba ca Zapada
Foto: arhiva personala
HotNews.ro: Cum ti-a venit ideea lansarii intr-o afacere personala, ideea de a realiza costume pentru copii, care sa poata fi inchiriate? Pentru a da si o informatie, inchirierea unui costum costa 40 Ron, iar o sedinta foto, facuta dupa toate regulile, ceva mai mult.

Nora: Dupa cum spuneam mai devreme, am o nevoie “biologica” , ca sa zic asa, de a intra in contact cu lumea, mai ales cu copii, sa interactionez cu ei.

Multa lume iubeste copii, mie imi place sa cred ca-i iubesc mai mult... De altfel, asta am si facut inainte de inceperea acestui proiect, am lucrat in televiziune la realizarea unor emisiuni cu si pentru copii. Acum incerc sa continuu sa imi folosesc experienta acumulata, doar ca, de aceasta data, in alta directie.

Aceste motive au fost suficiente pentru a demara afacerea. De ce acum? Acum este la fel de bine ca si orice alta data...

O serie de idei mi-au venit pe parcurs, mai ales ca inchei diverse parteneriate, prin originalitate si iubirea penru copii, incercam sa facem diferenta intre noi si ceilalti.

HotNews.ro:Cum iti proiectezi afacerea pe urmatorii ani, cum o vezi evoluand pe nisa aceasta de piata?

Nora: Am un plan pentru urmatoarea perioada, dar aplicarea lui va tine de evolutia pietei.

Piata este foarte aglomerata la “raionul” asta... Dupa cum spuneam la inceput, o sa incercam sa ne creem noi loc, prin aducerea in acest domeniu a unor lucruri noi (intrucat afacerea este abia la inceput si multe din idei sunt in curs, Nora le pastreaza deocamdata confidentiale -n.r.).

HotNews.ro:Toate bune si frumoase, entuziasmul de inceput e firesc, dar presupun ca au fost si momente mai grele. Ce dificultati ai intampinat?

Nora: Deocamdata nu am intampinat nicio situatie care sa ma puna in dificultate, poate doar birocratia excesiva care afecteaza pe toata lumea, ceva probleme la amenajarea spatiului in care am facut showroom-ul, lucruri obisnuite...

HotNews.ro:Cum simti acum, la inceput, crezi ca afacerea o sa mearga, ai deja satisfactii?

Nora: Nu mi-am pus niciodata problema in felul asta: “o sa mearga, n-o sa mearga”. Sa gandesti in acesti termeni suna mai mult a pesimism, eu nu sunt asa si cei care ma cunosc m-au vazut de putine ori posomorata, nu este stilul meu.

Ma gandesc la aceasta afacere ca la un copil...

Am vrut sa-l am... acum il cresc pana se face mare.. Stii cum sunt satisfactiile cand ai un copil mic..., una calda, una rece...

HotNews.ro:Care au fost cele mai interesante/dificile comenzi si cum le-ai onorat?

Nora: Astept in fiecare zi comanda care sa ma puna in dificultate.

Nora deruleaza aceasta afacere prin societatea Partypak Events srl, cu sediul intr-un subsol amenjat in Cotroceni, pe dr. Iatropol. (021.410.55.10, 0723.317.417). Cum afacerea este la inceput, site-ul partypak.ro este inca in lucru.

Firma ofera de asemenea servicii de catering si organizare de evenimente, de la aperitive la deserturi, torturi, patiserie, aranjarea meselor la domiciliul clientilor, tot ceea ce implica o masa festiva.