Editia 2009 a celui mai mare Salon de Carte din Bucuresti si-a deschis portile pe 17 iunie si va dura cinci zile. Evenimentul se desfasoara in cadrul Complexului Expozitional Romexpo, in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17. Printre surprizele organizatorilor se numara si cateva concerte: Alexandrina, Byron si Grimus.

Alexandrina - 19 iunie, 18:00

Alexandrina Hristov s-a nascut la Chisinau. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. Activitatea sa se leaga de muzica, pictura si poezie, pe care le combina foarte reusit. Printre primele sale aparitii se numara o serie de concerte la Cafe Deko din Bucuresti. Artista a mai cantat la Festivalul de Jazz de la Garana, Festivalul Om bolnav, la Pestera Bolei, la Festivalul International de Film Transilvania.

Alexandrina este cunoscuta publicului roman inca din 2006, cand Fundatia Phoenix si Dan Chisu i-au descoperit talentul deosebit. Acum doi ani, concertele Alexandrinei au umplut seri la rand Cafe Deko, iar piesa Fata merge pe jos i-a asigurat recunoasterea. Alexandrina este apreciata si datorita rolului sau din filmul Trois femmes de Moldavie, in regia lui Paul Cuzuioc.

Primul album al artistei, Om de lut, a fost lansat anul acesta, pe 9 aprilie. Discul contine 12 piese originale compuse de Alexandrina in perioada 2000-2007 si un remix de Dan Handrabur.

Vezi aici pagina de myspace a artistei.

Byron - 20 iunie, 18:00

Dupa plecarea din formatiile Kumm si Urma, Dan Byron si-a continuat activitatea muzicala in cadrul proiectului intitulat Byron. Primul concert a avut loc pe 1 decembrie 2006, in Laptaria lui Enache. Pe 17 august 2007 a cantat pe scena mare a festivalului Stufstock. Data de 12 octombrie 2007 a marcat lansarea primului album, intitulat Forbidden Drama, in club Fabrica.

In februarie 2008 incepe sa se contureze un nou proiect, si anume primul concert unplugged din Romania, in adevaratul sens al cuvantului, acesta avand loc pe data de 3 aprilie la Bastionul Macelarilor, in Targu Mures. Ca invitati speciali au fost adusi domnul Alexandru Andries si Paula Seling. Inregistrarile din timpul acestui concert au fost lansate, la sfarsitul anului trecut, pe un DVD.

Vezi aici site-ul oficial al trupeisi pagina de myspace.

Grimus - 21 iunie, 16:00

Grimus este o formatie de rock alternativ care a luat fiinta in anul 2005, in Cluj Napoca si este compusa din Cristian (chitara), Bogdan (voce), Lehel (clape), Titus (bass), Vali (chitara) si Tamas (tobe). Numele trupei provine de la anagramarea aproximativa a cuvantului “simurgh”, o pasare gigantica din mitologia persana, dar si de la numele primului roman scris de scriitorul Salman Rushdie (autorul anagramarii).

Grimus au fost prezenti la diferite festivaluri autohtone, precum Coke Live, Stufstock, Peninsula, Fan Fest, Top T, Heartrock 2, Rock la Mures. Trupa a deschis concerte pentru nume celebre precum The Prodigy, The Rasmus, The Dandy Warhols. De asemenea, Grimus va canta si in cadrul editiei din acest an a festivalului B'ESTFEST.

Formatia este cunoscuta si datorita trofeului de bronz "The best new band Romania 2007", obtinut la Londra. Panikon, primul album al trupei, a fost lansat pe 30 octombrie 2008, in Club Suburbia.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.