Chiar daca am fost dezamagit de audienta prea scazuta de la Fest’Asia (eveniment care s-a incheiat ieri), vineri seara m-am convins ca exista inca mult public iubitor de cinema (din pacate, nu si asiatic) in Bucuresti. “Noaptea lunga a filmelor scurte”, primul maraton organizat de Future Shorts, a strans aproximativ 2.000 de spectatori, in conditiile in care biletul nu era chiar ieftin.

Banuiesc ca filmele prezentate de institutele culturale din Capitala in aceeasi noapte au atras cel putin tot atatia oameni (mai ales ca intrarea era gratuita), asa ca viitorul nu mi se mai pare atat de sumbru.

CineClubul NexT este, ca si Future Shorts, un brand impus in constiinta publicului cinefil din Bucuresti. Astazi (luni, 29 iunie), de la ora 19:00, CineClubul prezinta, in sala “Elvira Popescu” a Institutului Francez, un film de actiune multipremiat: “Ultimatumul lui Bourne” a castigat in 2008 trei premii Oscar (pentru cel mai bun montaj, cel mai bun sunet si cele mai bune efecte sonore), doua BAFTA (pentru cel mai bun montaj si cel mai bun sunet) si inca alte 10 distinctii acordate de asociatii de film prestigioase. Regizat de Paul Greengrass (”United 93″), filmul este a treia productie din seria ecranizarilor ce au la baza romanele cu Jason Bourne ale lui Robert Ludlum (dupa “Identitatea lui Bourne” si “Suprematia lui Bourne”).

Cititi mai mult si comentati pe blogul lui Mihai Fulger.