Cu ocazia celei de-a patra editii a festivalului ARTmania, formatia Subscribe aduce la Sibiu muzica traditionala maghiara, combinata cu rock modern. Trupa va canta pe scena din Piata Mare pe data de 18 iulie, in aceeasi zi cu Pain si Nightwish, informeaza organizatorii.

Numita initial THC, Subcribe a fost infiintata in 1999 de Máté Tilk (voce), Attila Horváth (chitara), Tamás Reich (chitara), Miklós Anga-Kis (bas) si Attila Rékasi (tobe). Trupa se numeste Subscribe de cand Bálint Csongor (voce) s-a alaturat in 2000.

Primul album a fost lansat in 2004 si se numeste Sanity Has Left The Building. In 2007 au inceput inregistrarile pentru cel de-al doilea disc, Suck Progress To Moon, lansat in noiembrie (album si DVD live). Albumul a castigat in ianuarie 2008 premiul Fonogram (cel mai mare premiu muzical din Ungaria) si a fost declarat The Modern Rock Album of the year. Au castigat de asemenea premiul pentru cel mai bun sunet de studio la Hungarian Metal Awards.

Cel mai recent videoclip al trupei, The Weight Of Oneness, a fost cel mai difuzat clip la MTV Ungaria si a ocupat locul intai in MTV Rock Chart din martie 2008.

Vezi aici pagina de myspace a trupei si site-ul lor oficial.

A patra editie a festivalului ARTmania aduce in Piata Mare din Sibiu nume ca My Dying Bride, Opeth si Tristania (17 iulie), Nightwish, Subscribe si Pain (18 iulie).

Biletele costa 110 RON pentru o zi de festival si 180 RON pentru doua zile (abonament) si sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si www.myticket.ro. Festivalul este organizat de Fundatia ARTmania.

De asemenea, tot cu ocazia festivalului, Cetatea Cisnadioara va gazdui un concert sustinut de Luna Amara. Spectacolul va avea loc duminica, 19 iulie, cu incepere de la ora 20:00. Accesul publicului este permis numai posesorilor de abonamente, in limita locurilor disponibile.

In ultimii trei ani, pe scena festivalului au fost prezente nume precum HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primariei Cisnadie. Parteneri Media: Hotnews.ro, Monitorul de Sibiu, 24-FUN, Monopoly Media, Zoom Tv, Port.ro, Metropotam.ro, Metalhead.ro. ARTmania Festival este un proiect cultural (co-)finantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Detalii pe site-ul festivalului.