Trupa germana Guano Apes va canta in aceasta toamna in Parcul Izvor din Capitala, in cadrul Tuborg Green Fest, informeaza Emagic. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie si va beneficia de participarea a peste 15 artisti romani si internationali. Accesul publicului este gratuit.

Guano Apes este una dintre cele mai reprezentative trupe rock din Europa si se poate mandri cu sase albume, doua discuri de aur si unul de platina. S-a format in 1994, in Gottingen, Germania, la initiativa lui Henning Rümenapp, Stefan Ude si a lui Dennis Poschwatta, solista Sandra Nasic alaturandu-se grupului in acelasi an.

Trupa a debutat cu albumul Proud Like A God (1997), intens promovat de single-urile Open Your Eyes, Lords Of The Boards si Rain. Succesul materialului, premiat cu discul de platina, a propulsat Guano Apes in randul celor mai bine cotate trupe rock din Europa.

Albumele Don’t Give Me Names (2000) si Walking On A Thin Line (2003) i-au adus trupei doua noi discuri de aur. Printre cele mai apreciate single-uri se numara si piese ca Big In Japan (cover dupa celebrul hit Alphaville), No Speech si Quietly.

In 2003, formatia a lansat un material live (Live), urmat de o compilatie best of (Planet Of The Apes, 2004) si o selectie de piese demo inregistrate in 1994 si 1995, Lost (T)apes (2006).

Dupa ce au luat o pauza pentru a se concentra asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit vara aceasta pentru o serie de concerte pe scenele catorva dintre cele mai tari festivaluri din Europa: Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria), Greenfield (Elvetia).

Vezi aici site-ul oficial Guano Apes si pagina de myspace.

In aceasta toamna, turneul de reunire ii va aduce pe membrii Guano Apes pentru prima data si in Romania, in cadrul Tuborg Green Fest. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti si va beneficia de participarea a peste 15 artisti romani si internationali. Informatii privind noi confirmari in line-up-ul festivalului vor fi facute publice in perioada urmatoare. Evenimentul este produs de Emagic.