Cea de-a saptea editie a Festivalului CokeLive Peninsula va aduce pe scena opt formatii internationale, zece DJ internationali, 20 de DJ din Romania si Ungaria, 20 de formatii din Romania si opt din Ungaria.

Printre artistii care vor canta in perioada 23-26 iulie se numara Nine Inch Nails, Prodigy, DJ Tiesto, Primal Scream, dar si Timpuri Noi, Kumm, Luna Amara, Kumm, Omul cu Sobolani, Pavel Stratan, Vama, Vita de Vie, Grimus, Suie Paparude.

De asemenea, Iris va sustine sambata, 25 iulie, in intervalul orar 19:30 - 20:30, cel de-al doilea concert dupa recuparea solistului Cristi Minculescu. Prima aparitie a trupei dupa perioada de pauza fortata a avut loc pe 18 iulie, la Simleul Silvaniei. Festivalul CokeLive Peninsula se desfasoara pe malul Muresului, langa Complexul Weekend din Targu Mures.

Vezi aici programul festivalului pe zile si programul "pe scene".

Atat Administratia Nationala de Meteorologie cat si prognoze meteo din strainatate anunta pentru Targu Mures, pe perioada festivalului, vreme buna si insorita.

In premiera la editia din acest an, mai multi artisti au transmis mesaje fanilor care vor veni sa ii vada in concert.

Olandezul Tiesto le promite "peninsularilor" un "set grandios” pe 24 iulie, pe scena Coca-Cola Main Stage, iar Iris isi asteapta "cu drag” fanii la primul concert de festival, dupa revenirea lui Cristi Minculescu. Liderul trupei Nine Inch Nails, Trent Reznor s-a declarat mare fan al scotienilor de la Primal Scream, care vor canta sambata inaintea lor pe Coca-Cola Main Stage. Reznor a tinut chiar sa isi ceara scuze pentru faptul ca nu a venit cu formatia mai demult in Europa de Est.

Bomba de energie The Prodigy a anuntat prin intermediul unui interviu acordat CokeLive Peninsula ca europenii de est sunt in permanenta o provocare, pentru ca le dau sentimentul unei experiente inedite.

"De fiecare data cand cantam aici (in Europa de Est - n.r.) avem un sentiment de proaspat, oamenii chiar apreciaza concertele noastre. Alte formatii nu fac efortul sa mearga acolo, dar noi iubim sa facem asta, ne place provocarea. [...] Acesta a fost unul din cei mai buni ani pe care i-am avut vreodata, toate recitalurile au fost la fel de bune, poate chiar mai bune decat in 1997-98. Acest lucru se datoreaza noilor fani ai formatiei care aduc energia si noi le-o dam inapoi”, a declarat Liam Howlett, creierul din spatele hit-urilor trupei britanice.

Pe langa concertele care promit a fi epuizante, CokeLive Peninsula isi asteapta vizitatorii cu o multime de activitati oferite de organizatori si sponsori, precum si multe surprize pregatite de cele 35 de ONG-uri prezente la festival.

Cei care vor avea curaj vor putea sa experimenteze aproape 30 de sporturi, printre care bungee jumping, vor avea ocazia sa se rataceasca si sa-si gaseasca drumul in Labirintul Coca-Cola, sa se racoreasca in barul de gheata Coca-Cola. Participantii vor putea sa-si aleaga muzica preferata in corturi special amenajate pentru trei stiluri diferite de muzica - pop, dance si reggae, vor putea sa-si faca fotografii cu efecte speciale si sa incerce diferite tatuaje temporare.

Organizatorii si partenerii lor pregatesc multe alte surprize, ca de exemplu water kangaroo, segway, airboard, recumbent bike. "Peninsularii" vor avea ocazia sa participe la flashmob-uri, sa aiba grija de un ou, pot invata cum sa faca o caricatura, sau pot experimenta un karaoke cu heliu.

De asemenea, organizatorii s-au asigurat si la aceasta editie ca oferta gastronomica sa fie la inaltime, meniul incluzand de la mancaruri de tip fast-food, pana la diferite tipuri de gulas si ciorbe, fructe proaspete si porumb fiert.

Pe parcursul celor patru zile de festival, doritorii pot participa la Picture Hunting, cu fotografiile facute "la fata locului", pentru a castiga diferite premii zilnice si saptamanale. Vezi aici regulamentul de participare.

"Peninsularii" care arboreaza la propriile corturi steguletul rosu primit la intrare au ocazia de a cumpara de trei ori pe zi o Coca-Cola cu un pret special. De asemenea, cinefilii vor avea la dispozitie un cort unde vor putea urmari in fiecare zi scurtmetraje dupa urmatorul program.

CokeLive Peninsula dispune de infrastructura necesara colectarii selective a deseurilor, amplasate cu sprijinul Eco Rom Ambalaje SA si al Sistemului Coca-Cola din Romania, ca parte a angajamentului ferm de protejare a mediului. Anul acesta vor fi amplasate peste 38 de containere de 1100 litri, doua containere de 20 de metri cubi si peste 2000 de saci de plastic care vor fi oferiti in zona de camping pentru colectarea selectiva a hartiei si a plasticului.

Pe perioada festivalului, abonamentul va costa 240 de lei, biletul de o zi (pentru 24, 25 sau 26 iulie) va fi 100 de lei, iar la petrecerea din ziua 0 veti putea intra daca va cumparati un bilet de 50 de lei.

Vezi aici si aici site-urile festivalului.