Joi seara, in Ziua 0 a festivalului CokeLive Peninsula, Luna Amara ne-a prezentat o mixtura de culori, de la Rosu aprins, la Chihlimbar-ul cu "peretii verzi din noi" si la celebrul Gri dorian. Vreme de o ora, formatia a prezentat discul Don't Let Your Dreams Fall Asleep si a incheiat cu versuri despre masochismul de a trai in Romania, tara cu "un presedinte betiv si-un premier pitic", in care credinta se raporteaza la "Sfanta Treime: Dinamo, Steaua si Rapid".

Se incepe cu o usoara intarziere si cu scuzele de rigoare. Pentru ca Sorin, basistul trupei, nu a ajuns inca, startul se da "cu o piesa mai melancolica", Rosu aprins. "E foarte ciudat sa cantam Rosu aprins la inceput", marturiseste Mihnea Blidariu.

"Puteti sa va considerati norocosi. Urmeaza o piesa care nu era in playlist", vine imediat anuntul celui de-al doilea cantec, Kill The Dancer. "Close my eyes and dream of you" si "kill the dancer that's killing you" canta Nick, iar aparitia lui Sorin catre finalul piesei entuziasmeaza publicul.

In formula completa, trupa continua cu melodii de pe noul album. Into Another amesteca mai multe culori ale durerii ("Blending colors of your grief/ Staining years with disbelief"), in timp ce Transitions ne trece "through all transitions and bitter ambitions" ("Why lie when I chose to be open, a mind true and spoken?/ Why hide? Now you're here and the shapes are clear").

"Carbune proaspat palma ta, nimic din tine-n lumea mea", "Lumina asta cade stramb, pamant ne cheama sub pamant", rasuna Chihlimbar, iar interventiile instrumentale ale lui Mihnea ne fac sa binecuvantam momentul in care zeita Atena a inventat trompeta.

Deadends, un cantec trimis "by our troubled minds and tired hearts", ne arata cu amaraciune ca "In the end all that we are/ Is corpses driving in the car", "Our life means compromise/ Always smart but never wise", "I am here and you are there/ Always talk but never care", "And if we scream our scream will be/ another strange philosophy".

"Smashed your head against the wall/ Lost control, you're no machine after all/ You're dead, so dead", se aude pe No return, in timp ce in stanga, la zeci de metri de scena, un peninsular tocmai se bucura de adrenalina oferita de bungee jumping.

Pe ecranul din spatele trupei, cuvintele "word", "world", "war", "whore" si "hope" sunt prezentate obsesiv, in timp ce piesa ne adanceste in solo-uri psihedelice.

Un nou cantec de pe albumul abia lansat ne arata ca "the human kind is just an animal on a hunt" (Hunt The Wire), pentru ca seara sa se incheie cu doua cantece mai vechi.

Un nou bungee jumping in stanga scenei insoteste cantecul Gri dorian, in timp ce publicul gaseste propriile modalitati de a se alimenta cu adrenalina, cantand si sarind.

"Esti masochist, traiesti in Romania/ Nu stiu cum de mai rezisti in toata nebunia/ Politica iti face greata/ Statul e-o paiata", rosteste Mihnea versurile usor modificate ale piesei Folclor.

Si pentru ca "Sunt piroman/ Mi-aprind televizorul" si pentru ca "miroase a prostie/ In intreaga Romanie", pe ecranul din spatele scenei ni se prezinta imagini cu Guta, OTV, Monica Columbeanu, dar si cu Stolojan si Basescu plangand.

"Ce-ai votat? Ce-ai votat?/ Cum se face c-ai uitat? Ai uitat!" striga Mihnea si adauga versuri noi la celebrul cantec, versuri despre "un presedinte betiv si-un premier pitic", dar si despre "Sfanta Treime: Dinamo, Steaua si Rapid".

Thanks to everyone who dares to feel.

Luna Amara