Considerati pionieri ai curentului electro in SUA, membrii trupei The Crystal Method vor marca deschiderea festivalului Tuborg Green Fest, ce se va desfasura in Parcul Izvor, in perioada 4-6 septembrie. Printre numele deja anuntate se afla Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub si The Herbaliser. Accesul publicului este gratuit, informeaza Emagic.

The Crystal Method este o trupa de muzica electronica si a fost fondata de Ken Jordan si Scott Kirkland in Las Vegas, in anii ‘90.

Albumul de debut, intitulat Vegas, a fost lansat in 1997 si a devenit unul dintre cele mai bine vandute materiale de muzica electronica din lume. In 2001, cel de-al doilea album al trupei, Tweekend, a adus colaborari cu artisti precum Tom Morello (chitaristul trupei Rage Against The Machine) sau Scott Weiland (solistul Stone Temple Pilots), dar si unul dintre cele mai apreciate cantece ale trupei: Name Of The Game.

In 2002, duo-ul a lansat Community Service, care include remixuri ale unor formatii ca Garbage, Orbital, P.O.D, Rage Against The Machine. A urmat Legion Of Boom in 2004, album nominalizat in cadrul premiilor Grammy la sectiunea celor mai bune albume de muzica electronica. Un an mai tarziu, The Crystal Method a lansat Community Service II, care a inclus si remixuri pentru piese ale unor formatii ca The Doors, New Order si Smashing Pumpkins.

La un deceniu de la aparitia primului album, The Crystal Method a primit discul de platina acordat de Recording Industry Association of America (RIAA), duo-ul marcand ocazia speciala prin lansarea unei versiuni Deluxe a materialului. In 2009, a aparut pe piata Divided By Night, primul material lansat in cadrul casei de discuri detinute chiar de membrii trupei.

Discografie: Vegas (1997, Tweekend (2001), Community Service (2002), Legion Of Boom (2004), Community Service II (2005), Divided By Night (2009).

Printre realizarile trupei se numara si coloane sonore de film (London) si DJ seturi pentru show-uri din industria modei (inclusiv pentru celebra Donatella Versace). Pentru a incuraja participarea cetatenilor americani la vot, duo-ul electro a realizat in anul 2008 un remix al piesei Now Is The Time, care include un fragment dintr-un discurs al lui Barack Obama.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

The Crystal Method va concerta in Romania in cadrul Tuborg Green Fest. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, alaturi de nume ca Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub si The Herbaliser. Evenimentul este organizat de Emagic.