Suie Paparude, pionierii muzicii electronice din Romania, si AB4, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ de la noi, vor concerta in cadrul Tuborg Green Fest, in Parcul Izvor din Capitala, informeaza Emagic. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie si va avea pe afis peste 15 artisti, printre care Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser si The Crystal Method. Accesul publicului este gratuit.

Infiintata in toamna lui 1993, Suie Paparude este una dintre cele mai cunoscute formatii din Romania si a fost, initial, o trupa de rock alternativ (new wave), alcatuita din cinci membri: un chitarist, un tobosar, un basist (Mihai Dobre) si un clapar (Mihai Campineanu).

In toamna anului 1994, Suie Paparude ramane in formula de doi, Mihai Dobre si Mihai Campineanu, iar un an mai tarziu incepe colaborarea cu DJ Vasile (altul decat MC Vasile, prietenul celor de la Zdob si Zdub). In aceasta componenta va fi lansat primul album, intitulat chiar Suie Paparude (1995).

Dupa ce DJ Vasile paraseste grupul, Suie Paparude lanseaza in 1997 albumul Salveaza-te, intens promovat de unul dintre primele videoclipuri profesioniste din Romania - Iarba verde de acasa, in regia lui Tudor Giurgiu.

In septembrie 1998 , trupa revine la formula de trei, prin cooptarea lui DJ Niky4, un mai vechi colaborator, alaturi de care lanseaza maxi-single-ul Musca. DJ Niky4 paraseste trupa in mai 1999, iar in primavara anului 2000, Suie Paparude lanseaza albumul Urban, care include doua colaborari cu Loredana, pentru piesele Gratie si Departe, precum si o mutatie la nivelul sound-ului, puternic influentat de stilul dub.

In toamna lui 2002, Suie Paparude incepe colaborarea cu Junkyard prin doua piese, Atac la persoane si Paparuda digitala, incluse pe albumul Atac la persoane, lansat in aprilie 2003. Scandalos apare pe piata in decembrie 2004, iar primul single de pe album, Pentru inimi, ajunge in primele locuri in topurile radio.

In 2007, trupa participa la prima editie B’ESTFEST si lanseaza A fost odata, un nou single si un nou videoclip, urmat de albumul cu acelasi nume in ianuarie 2008.

La inceputul anului 2009, Junkyard paraseste Suie Paparude, iar trupei i se alatura la voce Bean, fost membru Blanoz, “racolat” de Suie dupa ce l-au vazut cantand live alaturi de NSK. In prezent trupa lucreaza in actuala formula la noi piese, pregatind lansarea unui alt album, cel mai recent single Suie Paparude, Cea mai buna zi, devenind intre timp un imn al verii 2009.

Discografie: Suie Paparude (1995), Salveaza-te (1997), Musca (1998), Urban (2000), Atac la persoane (2003), Scandalos (2005), A fost odata (2008).

Printre cele mai cunoscute piese ale trupei se numara Pentru inimi, Armada Verbala, A fost odata, Cea mai buna zi si Ajutor.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

FOTOGALERIE AB4
Trupa AB4 a debutat pe scena muzicala din Romania cu un sound inspirat din grunge, cross-over si rock alternativ. Membrii AB4 s-au reunit prima oara sub acest nume in primavara anului 2000, cand au inceput sa lucreze la cele 10 piese prezente pe albumul de debut, intitulat Toxic. In 2003 trupa a lansat cel de-al doilea album de studio, Broken Trust.

De-a lungul timpului, au avut loc schimbari in componenta trupei, astfel ca AB4 este formata in prezent din Doru Trascau (voce, chitara), Enrico D'Angelosante (chitara), Antonio Bonansingo (bas) si Dorian Cazacu (tobe).

Trupa a fost declarata Best Romanian Act la gala MTV Romanian Music Awards in 2003, fapt care le-a adus celor de la AB4 numeroase concerte in Italia, inclusiv un show pe scena Wan2Stage la Sziget, in 2004. AB4 a mai cantat in deschiderea concertului Placebo din Bucuresti, in 2006, precum si in cadrul festivalului Coke Live.

Dupa ce a fost prezenta pe scena B'ESTEST 2009, AB4 va mai concerta vara aceasta in cadrul Sziget Festival, pe 14 august, dar si in deschiderea concertului Editors, pe 16 august. In aceasta perioada, membrii trupei AB4 se afla in Italia, la Roma, unde pregatesc un nou album. Pentru acest material, trupa va colabora cu un celebru sunetist din Londra, care a mai lucrat si cu nume celebre precum Placebo, Suede, Robert Plant sau PJ Harvey.

Printre cele mai cunoscute piese AB4 se numara cantece ca Hol, Nu-ti fa griji (feat. Verdikt), Gepila sau Preferences.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.

Suie Paparude si AB4 vor concerta in cadrul Tuborg Green Fest, in Parcul Izvor din Capitala. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie si va beneficia de prezenta unor trupe ca Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser si The Crystal Method. Evenimentul este organizat de Emagic. Accesul publicului este gratuit.