Vineri, 14 august, Butterflies In My Stomach aduce la Papa la Soni o combinatie de nu jazz, triphop, funk si acid jazz. Sambata, 15 august, Ioan Gyury Pascu si The Blue Workers ne vor explica de ce Tara arde si babele se piaptana, iar pe 16 august, Za' Duff va lupta impotriva caniculei din Vama Veche. Concertele vor avea loc la ora 23:00.

afis Butterflies In My Stomach
afis Butterflies In My Stomach
Butterflies In My Stomach este un proiect care a luat nastere in anul 2005, avand in componenta patru dintre fostii membri Baba Novac. Formula de concert: Maca (voce), Menghi (pian electric si sintetizator), John (chitara), Bujor Stoicovici (bas), Laurentze (tobe), Ieronim (trombon, sampling, drum programming).

Dupa realizarea albumului de acid jazz Pastel Acid si promovarea acestuia, componentii trupei s-au orientat catre colaborari in cadrul altor proiecte. Astfel, Bujor (bas) a colaborat cu trupele Cri Gri, Margento (a participat la inregistrarea primului album), Safari si a scris muzica pentru doua eseuri coregrafice: Above The Roof (prezentat la Bucuresti, Viena si Paris in cadrul proiectului international Terrains Fertiles) si ssst... (prezentat la TVR Cultural si pentru care operatorul Ovidiu Guzu a castigat premiul APTR 2005 pentru imagine), iar Maca a colaborat cu trupa Sunday People.

In vara anului 2006, Maca a inceput o colaborare cu Matt Johnson, pianistul cunoscutei trupe britanice Jamiroquai, colaborare care s-a concretizat, pana in momentul de fata, cu piesa White Light.

Meghi (pian) este colaborator al trupei Taxi si al lui Victor Socaciu. La inceputul anului 2005, acestia, impreuna cu Laurentze (tobe) au hotarat sa se reuneasca intr-un nou proiect.

In martie 2006 s-au alaturat trupei Smooth Pogo (trombon, sampling, drum programming) si John (chitara), fost mebru al formatiilor: Blue Moon, E’mail, Shadows si Sanctia.

Membrii trupei explica numele proiectului: "Este cea una dintre cele mai puternice senzatii care i-au fost date fiintei umane sa simta. Nu o poti premedita, nu te poti pregati sa o intampini pentru ca nu stii cand apare. E acel ceva care te face sa plutesti sau sa simti ca te inghite pamantul, acea senzatie care te face claustrofob intr-un spatiu deschis, acel ceva care iti usuca gatul si iti face mainile sa tremure, picioarele sa nu te mai asculte si lumea toata sa se transforme intr-o piatra de moara asezata chiar pe pieptul tau... timpul se opreste in loc si asteapta deznodamantul clipei pe care tocmai ai trait-o si nu stii ce sa faci cu ce ti-a lasat in suflet. Foarte sec, romanii numesc acesta senzatie, gol in stomac. Dar ea este mai aproape de ceea ce englezii numesc Butterflies In My Stomach".

(Sursa: bestmusic.ro)

"Maca a facut o piesa cu Matt Johnson de la Jamiroquai (stiti voi... Ferrari, palarii si cowboy spatiali sau cum citeam de curand pe un site romanesc "aia cu videoclipul cu gandaci"?), Bujor a facut parte din primul proiect acid jazz din Romania intr-o perioada in care cei mai multi dintre romani credeau despre acid jazz ca este ori o boala a lui Ceausescu ori ceva nume de cod pentru extraterestrii? Laurentze canta cu betele tobosarului de la FunLovingCriminals. Meghi a dat mana cu Al Jareau. Ieronim a creat muzica pentru Greenpeace. John a colindat sute de orase doar cu chitara si un rucsac mic. Si cand s-au intalnit, au dat nastere la Butterflies In My Stomach! Stiti cu totii ce inseamna, nu? Cineva spunea despre noi ca de la concertele noastre pleci zambind. Si fericit! Suntem ca un drog!" spun cei de la BIMS.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

afis Ioan Gyuri Pascu si The Blue Workers
afis Ioan Gyuri Pascu si The Blue Workers
Ioan Gyuri Pascu este actor de teatru si de film si a jucat in filmul O vara de neuitat al lui Lucian Pintilie, pelicula premiata la Cannes, in 1994. De asemenea, este un mare iubitor de muzica: a facut parte din corul scolii, stie sa cante la pian, chitara, muzicuta, tobe si a lansat 11 albume pana in prezent.

"De obicei, in viata mea, nu stiu de ce, de cate ori trebuia sa fac ceva, veneau si spuneau prima data: nu!" Deci cand a trebuit sa invat la chitara, profesorul meu de pian - pentru ca eu voiam sa ajung handbalist precum Cristian Gatu - a vazut ca nu prea invat la pian... Maica-mea a zis: pai sa-l dam la chitara, are ureche, canta frumos. Nu, pana nu poa' sa cuprinda chitara pana sus cu toate degetele, n-are rost sa-l dati. Bineinteles ca nici in ziua de azi nu pot sa cuprind cu degetele", glumeste Ioan Gyuri Pascu.

In 1993, piesa Tara arde si babele se piaptana era desemnata piesa anului in ancheta EVZ. In acelasi an, Radio Contact ii oferea premiul Compozitorul Anului. A infiintat prima casa de discuri independenta din Romania si este cunoscut mai ales ca membru al formatiei Divertis, in care a activat in perioada 1986-2007.

Discografie: Mixed Grill (1993), Masina cu jazzolina (1994), Caseta pentru minte, inima si gura (1996), Ganduri nevinovate (1997), Povestile lui Gyuri (1999), Lasa (muzica de casa) (2000), Stangul de a visa (2002), Prinde o stea (2003), Jocul de-a joaca (2004), 12 ani, 12 balade (2005), La jumatatea vietii (2007).

Vezi aici site-ul artistului.

afis Za' Duff
afis Za' Duff
Za Duff a fost infiintata in 2005 si a reusit sa isi la lanseze, la inceputul lui 2009, primul album, intitulat Descant.

In componenta initiala se aflau Andrei Vacaru (voce si chitara acustica), Alin Cucuiu (percutie), Mircea Ungureanu (voce si chitara acustica).

La exact un an de la lansare, din dorinta de a creste, trupa a adus un nou membru: Tudor Olaru (bas). Soundul trupei s-a transformat, Mircea Ungureanu facand chitara solo (electric).

Tot in 2006, apare in trupa Gabi Circea (tobe), urmandu-i Mihai Simeonov (pian, clape si sampler). Printre aparitiile notabile se numara si prezenta trupei Za Duff in cadrul festivalului Stufstock.

Cateva dintre piesele trupei pot fi downloadate aici.

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.