Seara de 16 august va ramane in istorie ca ziua in care Bucurestiul a fost editat. Ajunsi destul de tarziu din cauza unui avion, fara artificii sau brizbrizuri, fara AB4 in deschidere tot din cauza unui avion, Editors au oferit la Teatrul de Vara Herastrau o ora si 15 minute de indie magic. "Legendar! Asta a fost concertul verii!", avea sa exclame un fan.

Din cauza avionului care trebuia sa ii aduca in Romania (participasera in weekend la festivalul Sziget 2009), membrii AB4 nu au ajuns la Teatrul de Vara pentru a ne pune sangele in miscare.

Tot avioanele s-au facut vinovate si de intarzierea concertului Editors. La 21:30, Tom Smith, Chris Urbanowicz, Russell Leetch si Edward Lay au aparut pusi insa pe fapte mari. De asemenea, nu au uitat sa isi prezinte scuzele pentru intarziere, dar mai ales sa dedice piesa Bullets celor de la AB4, intr-un gest cel putin laudabil.

Renuntand la una dintre haine dupa doar doua cantece, solistul Tom Smith a alergat pe scena intre microfon, chitara si pian, in incercarea de a demonstra ca ubicuitatea exista. Totul intr-o seara care a oferit 15 piese tipic britanice, trei dintre ele oferite ca bis, dar mai ales patru piese de pe cel de-al treilea album, care va aparea in aceasta toamna: Bricks And Mortar, The Big Exit si Papillon.

Setlist Editors

1) Bricks And Mortar

2) Lights

3) Racing Rats

4) Bullets

5) Eat Raw Meat = Blood Drool

6) Bones

7) When Anger Shows

8) Camera

9) Munich

10) An End Has A Start

11) The Big Exit

12) Smokers Outside The Hospital Doors

13) You Are Fading

14) Fingers In The Factories

15) Papillon