Cea de-a treia zi a festivalului Sziget a aratat ca Ace Of Spades, piesa celor de la Motorhead, risca sa devina cea mai cantata piesa din istorie, dupa ce a fost inclusa si in repertoriul formatiei Haydamaky. Vineri, 14 august, au mai cantat in cadrul festivalului formatii ca JET, Primal Scream, Pendulum, The Prodigy, dar si romanii de la AB4.

O noua zi de combinatii muzicale pe Scena Principala: JET (australienii cu 4 milioane de discuri vandute de la primul album, aparut in 2003), Primal Scream (britanicii care nu au impresionat deloc la CokeLive Peninsula, programati inaintea celor de la Nine Inch Nails), Pendulum (o combinatie de drum and bass si electronic rock) si The Prodigy (cap de afis si la Tg Mures, unde au avut publicul cel mai numeros de la CokeLive Peninsula).

Primii pe scena au fost ucrainienii de la Haydamaky, care au prezentat o combinatie de ska si etno, la care s-a adaugat o varianta proprie a piesei Ace Of Spades, pentru care toata lumea pare sa aiba o slabiciune in ultima vreme: numai in Romania a fost cantata de trei formatii diferite in decurs de jumatate de an - trip-hoper-ul Tricky a prezentat-o la Sala Palatului, spre sfarsitul anului trecut, Motorhead (creatorii piesei) au cantat-o in iulie, la B'ESTFEST, iar macedonenii de la Superhiks au interpretat-o sambata, 15 august, cu trombon si trompeta, in deschiderea concertului Faith No More de la Sala Polivalenta.

Inclusi anul acesta in line-up-ul B'ESTFEST-ului, cei de la AB4 au bifat o noua prezenta la un mare festival. Indeajuns de norocosi de a fi fost chemati sa cante la Sziget, pe Scena A38-WAN2, Doru Trascau si colegii sai de la AB4 nu au mai fost la fel de norocosi atunci cand a venit vorba de a se intoarce in Romania. Din cauza unor probleme cu avionul, ei nu au mai ajuns duminica in Bucuresti, unde ar fi trebuit sa deschida concertul Editors.

Vezi aici programul festivalului Sziget 2009.