A.G. Weinberger va concerta joi, 27 august, la Amfiteatrul Mihai Eminescu, de la ora 20:00, informeaza VreauBilet. Alaturi de band-ul sau, cel mai cunoscut chitarist roman peste hotare va avea ca invitati patru copii cu varste sub 14 ani. Pe scena va urca si European Royal Orchestra din Anglia.

The Transylvanian Guitar Man isi va serba ziua de nastere alaturi de trei copii talentati pe care artistul i-a descoperit in turneul Interzis FM din tara. Este vorba despre grupul Real FAM - blues kids, cunoscut sub numele de FLALEXMY, in componenta caruia se afla Alex (14 ani, chitara si voce), Flavius (8 ani, tobe) si Mihai (12 ani, bas). Acestia au fost remarcati de A.G. Weinberger la Festivalul de Blues Sighisoara 2009 si invitati sa cante alaturi de band in cadrul turneului Interzis FM vezi muzici ce nu auzi la radio.

European Royal Orchestra din Anglia vor fi invitatii speciali ai serii. De asemenea, de la acest concert nu va lipsi nici Aiyana-Lee Anderson, o fetita in varsta de opt ani, o mare speranta muzicala, care provine dintr-o familie de muzicieni profesionisti. Mama Aiyanei este Nicole Formescu, o compozitoare romana stabilita in Marea Britanie, celebra pentru colaborarile cu artisti de talie mondiala, iar tatal micutei este producatorul muzical american Jimmie Ray Ruffin.

De la varsta de trei ani, Aiyana a castigat trei concursuri si a inregistrat primul ei album, intitulat Who I Am, care s-a vandut ulterior in aproape 1 milion de exemplare in Europa.

La inceputul acestei luni, Aiyana a cantat in onoarea lui Michael Jackson in Parcul Crangasi din Capitala. Detalii despre Aiyana gasiti aici.

Biletele pentru spectacolul pe care A.G. Weinberger il va sustine pe 27 august costa 40 RON si pot fi achizitionate de la Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center etajul 2, Sala Palatului, Magazinul Ligia F (Pache Protopopescu 23), Centrul Cultural Mihai Eminescu, in reteaua Magazinelor Germanos prin Eventim, iar rezervarile online se pot face pe site-urile de specialitate: blt.ro, bilet.ro si vreaubilet.ro.

Oradean la origine, chitarist, vocalist, interpret la muzicuta, producator si realizator de emisiuni radio si producator de albume, initiator al miscarii de cluburi, A.G. Weinberger se poate mandri cu o experienta de peste 20 de ani in intreaga lume.

La inceputul anilor 1990, A.G. Weinberger a cantat in tari ca Germania, Elvetia, Israel, Turcia si Ungaria. In 1996 a ajuns pentru prima oara in SUA, la Memphis, Tennessee, cu scopul de a lua contact cu industria americana de blues. Un an mai tarziu avea sa cante in Piata Universitatii, cu ocazia vizitei presedintelui SUA de atunci, Bill Clinton. Ca urmare, a primit un mesaj de multumire semnat personal de Clinton.

In 1998 a participat la Festivalul Bluestock (Tennessee), fiind singurul artist non-american acceptat sa participe la celebra manifestare.

In 2000, a plecat ''in exil cultural in Statele Unite'', pentru o perioada de patru ani. A cantat intai in cluburile din Chicago, dupa care s-a mutat in New York, unde a concertat in cluburi celebre ca Decade, Bitter End, Red Lion etc. A pornit apoi in turneu cu o cantareata de country din Nashville, alaturi de care a colindat toata America, parcurgand aproape 30 de mii de mile. In final s-a stabilit in Las Vegas, unde a cantat in cluburi si cazinouri si a predat lectii de chitara.

Discografie: Good Morning, Mr. Blues (1996), Standard Weinberger (1997), Transylvania Avenue (1999), Nashville Calling (2005), Guitar Man vol. I si II (2008).

Vezi aici site-ul artistului si pagina de myspace.