Cea de-a doua seara a festivalului Golden Stufstock (4 septembrie) va beneficia de un concert extraordinar Baniciu & Kappl. Cei doi fosti membri ai trupei Phoenix vor canta si piesa Pe Arges in jos, compozitie lansata in decembrie 2008, in cadrul spectacolului Baniciu si prietenii. Intrarea este libera, informeaza organizatorii.

In spiritul promovarii artistilor si muzicii romanesti de valoare, Golden Stufstock ii aduce vinerea viitoare, pe scena mare din Vama Veche, pe acesti doi prieteni buni, doua dintre cele mai importante personalitati ale muzicii romanesti,

Protagonisti ai celei mai de seama legende a rockului romanesc, Phoenix, Mircea Baniciu si Josef (Ioji) Kappl contribuie la renasterea unui spirit nascut in anii 70, “nu din "cenusa“, ci din energia creata de flacara nestinsa din sufletele” lor, cum spune Josef Kappl.

“Baniciu & Kappl reprezinta proiectul a doi muzicieni de mare clasa care au lasat, prin modul lor creativ si interpretativ, urme adanci in memoria acelora pentru care legenda vie a rockului romanesc, Phoenix, a insemnat si inseamna si astazi foarte mult”, spune Valentino Rudolf, organizatorul Golden Stufstock. “Ceea ce canta ei a ramas nealterat si proaspat ca-ntotdeauna, lucru care se va vedea si vinerea viitoare pe scena mare a festivalului”.

O prima colaborare intre cei doi artisti a avut loc anul trecut, in decembrie, in cadrul concertului Baniciu si prietenii, de la Sala Palatului din Bucuresti. Cei doi aveau sa lanseze atunci chiar o piesa noua, Pe Arges in jos, o compozitie a lui Josef Kappl, pe un text folcloric cules si prelucrat de Vasile Alecsandri, piesa titulara a marelui proiect-opera rock Mesterul Manole. Reluarea acestui proiect a fost initiata de Kappl si de Victor Carcu, in colaborare cu Mircea Baniciu, Valeriu Sepi si altii. O cronica a concertului Baniciu si prietenii poate fi citita aici.

Alaturi de colegii lor de trupa - Vladi Cnejevici (clape, voce), Teo Boar (chitara electrica si acustica) si Cristi Iorga (tobe) - Baniciu & Kappl isi exprima “marea bucurie de a participa la editia din 2009 a traditionalului festival Stufstock din Vama Veche”.

Aflat la a saptea editie, festivalul Stufstock se va desfasura anul acesta in perioada 3-5 septembrie, la Vama Veche, si va fi dedicat muzicii romanesti. Organizatorii au decis ca scena principala sa fie din nou pe plaja, revenind astfel la farmecul vechilor editii.

Impreuna cu Baniciu & Kappl, pe aceasta scena vor urca: Zdob si Zdub, Ovidiu Lipan Tandarica si Fanfara 10 Prajini, Celelalte Cuvinte, Timpuri Noi, Mike Godoroja & Blue Spirit, Z.O.B, E.M.I.L., Luna Amara, Kumm, Urma, The Others, Rain District, Trooper, Snails, Dekadens, Phenomenon, Les Elephants Bizares, The Amsterdams si Vasilica (localnic).

Pe scena secundara, la Goblin ’n Gulag, vor canta: Blood Print, EVO, Highlight Kenosis, Alternativ Quartet, Tep Zepi, Godmode, Propaganda, Hush, Nuage, Relative, The Mushroom Story, L’orchestre Roche. Intrarea va fi libera. Detalii despre eveniment gasiti aici si pe site-ul oficial Stufstock.