Gara de Nord, Plaza Mall si Piata Romana sunt cateva dintre locurile care au gazduit flash mob-uri pe 29 august, ziua in care Michael Jackson ar fi implinit 51 de ani. Zeci de bucuresteni au dansat pe Beat It, piesa folosita si pentru omagiul adus la inceputul acestei luni, in alte trei locuri din Capitala.

Tot pe 29 august, in Parcul Herastrau din Capitala a fost inaugurata Aleea Michael Jackson (Michael's Way), dupa ce o petitie semnata de 19.000 de oameni a fost inmanata Primarului General al Municipiului Bucuresti. Fanii prezenti au asistat la dezvelirea unei placi memoriale, au primit tricouri cu M Is For Michael si au privit, pe un ecran amplasat in parc, imagini din concertul Michael Jackson sustinut in Capitala in 1992, precum si videoclipuri ale artistului.

In aceeasi zi, Hard Rock Cafe a gazduit un concert-tribut Michael Jackson, care i-a avut ca invitati pe Paur (Antract), Vlase (Z.O.B.), Oana Maria Stoica (Highlight Kenosis), Cristi Dumitrescu (Voodoo - Iris Family) si The Blue Spirit.

De ziua lui MJ, fanii romani au ales locuri mai putin indicate pentru a aduce omagii prin dans. Printre acestea s-au aflat: strazi (Bd. Magheru), mall-uri (Plaza Mall), gari (Gara de Nord) si chiar metrouri.