Autoironica, dezarmant de sincera, foarte vorbareata, cu o tentativa de a fi misandra, foarte atenta cu fanii, capabila sa se adapteze la neprevazut, deschisa la ideea de a da autografe in mijlocul concertului - asa a aratat Anastacia marti, 1 septembrie, pe scena Salii Polivalente. Cu un numar de fani de cel putin zece ori mai mic ca Madonna saptamana trecuta, dar cu un public de zece ori mai entuziast, Anastacia a aratat, vreme de peste o ora si jumatate, ca are o voce mult peste cea a mai celebrei "material girl". Chiar daca a inceput concertul usor neincalzita, neputand lua anumite note si inecandu-se pe a doua piesa, i-a atras de partea ei pe romani si a facut show cand a dansat si s-a pozat cu un fan urcat pe scena.

Incepe timid, usor neincalzita, cuThe Way I See It. Are chiar mici probleme de a canta anumite note, iar pe One Day In Your Lifese ineaca. Pleaca de langa microfon, bea niste apa, isi drege gatul cum poate, noroc cu cele doua backing vocals, care o suplinesc.

Autoironica, ne prezinta scuzele pentru problemele aparute mai devreme. "I think I swallowed something. I'm tryin' to get my... Hello, I'm so sorry! See, that's what happens when you have a live singer! If she chokes on herself, she can't sing", se disculpa Anastacia, apoi, suparata pe situatia de mai devreme, face o serie de vocalize care impresioneaza lumea. "Just to see if it's still there", precizeaza ea.

"It's really, really a honour to be here, in Romania. I thank you for waiting so long for a concert, I promise it will be better as the night goes on."

"I'm not sick, that's for sure", ne linisteste ea si ne promite ca va repeta piesa la finalul concertului.

Intr-adevar, si-a revenit. Si ne demonstreaza asta pe Same Song. "I bow my head to you, seriously", ne spune, din nou atenta la sprijinul fanilor, care sunt extaziati si parca nici nu au bagat de seama ce s-a intamplat pe primele doua piese.

"I express myself, don't I? Yeah, probably too much", continua Anastacia, din nou autoironica, din nou demonstrand o sinceritate dezarmanta.

I Thought I Told You That aduce pe scena un dansator cu un... trafalet. Instrumentul este folosit pe panza-ecran de pe fundal, iar la final, procesul de "varuire" are ca rezultat dezvaluirea unei imagini cu Anastacia.

"We have friends, friends that stand there through all the crazy boyfriends. Well, it's true, 'cause there's supercrazy boyfriends. You guys are... I'm so glad I'm a girl", spune artista, intr-un moment de pseudo-misandrie. "You guys are just... we just don't understand you. Preety much the bottom line. It's ok though, because we love each over. [...] We're gonna continue doing it, over and over".

Isi trage un scaun si ne multumeste ca am venit la concert, provocand un minut de aplauze si tipete din partea publicului. Apoi isi da jos ochelarii, pentru a ne linisti: "It really is me, I swear I'm not an impostor! Even though I couldn't sing the first note, I swear I'll sing again!"

"I'm going to sing this song, because you guys deserve it. This song means so much to me when it comes to singing it. Now, it's sort of.. it's what I dedicate to you guys, because it is your song for me. And I thank you very, very much for being there", spune ea, introducand piesa You'll Never Be Alone.

"You can rise above anything!", ne asigura Anastacia, ca o luptatoare ce este, inaintea cantecului Defeated ("Every time you try to knock me down/ Gonna pick my back up off the ground/ The battle never ends").

Imediat, trece la o piesa lenta, "my fabulous country ballade", cum o numeste: Cowboys And Kisses.

"We want an autograph!" se tipa din public, spre surprinderea artistei, care insa nu sta prea mult pe ganduri. "An autograph? Really? Ok, come here!" Doua postere pornesc spre ea, traverseaza multimea si isi primesc mostra grafologica. Gestul a facut-o sa se simta si mai apropiata de fani, astfel ca isi manifesta dorinta de a dansa.

"I think I have to find someone to dance with! Is there any man that wants to come on stage and dance with me?", intreaba ea si primeste imediat un raspuns pozitiv din public.

"I'm risking my life for Bucharest!" glumeste Anastacia si face cunostinta cu cel care se recomanda ca "Adrian". "Everybody say: Hi, Adrian!", cere cantareata, pentru ca fanul din fata ei, deloc timid, sa inceapa sirul de replici istete. "Give it up for Bucharest!!!!" zice el, primind sprijinul publicului.

"I wanna dance with you!" il "avertizeaza" Anastacia, dar Adrian joaca dur: "Yes, I wanna dance with you too. That's if you don't mind, baby!!!!!!" si din nou este sprijinit de reactia publicului.

"I'm nervous!", recunoaste artista, dar The Man este la inaltimea situatiei si spune, categoric: "I'm not!" Si incepe un dans improvizat, cu Adrian provocand-o pe Anastacia la miscari mai degraba potrivite pentru Cotton Eye Joe. Americanca preia fraiele si ii arata cam ce miscari trebuie facute, pentru ca la final sa recunoasca: "I'm tired!". "I'm not!", spune Adrian, din nou fara echivoc.

Pentru curajul de a urca pe scena, primeste chiar "my tour book, signed <<for being so special>>". De asemenea, fata de la clape le face poze celor doi, spre incantarea intregii sali. "Tare romanul!" rade-n public cineva.

Why'd You Lie To Me beneficiaza de un solo de tobe si de aparitia celor doi dansatori, care nu le lasa in pace pe vocaliste, iar pe Paid My Dues, Anastacia profita de o portiune instrumentala pentru a reveni cu o noua costumatie.

"Your heart is in a place I no longer wanna be/ I knew Romania would sing with me", spune ea pe Sick And Tired, alternand apoi Romania cu Bucharest, pe aceleasi versuri.

Pe I Belong To You ni se canta si in italiana, fiind vorba, in original, de un duet cu Eros Ramazzotti, apoi Anastacia tine sa ne zica si cuvinte in limba romana. "Mersi! I now it's another "thank you", it just sounded so wrong when I first heard it. Wait, wait... multumesc! I got so scared, cause I was like... what if I said it wrong?"

"I have another special fabulous song, can I sing it for you?" ne intreaba, ingrosandu-si vocea, in mod intentionat, pentru a se auzi ca o persoana in varsta, inainte de Not That Kind.

Pare gata concertul, dar Adrian, fanul devenit deja celebru, stie ca nu se poate asa ceva. Iesit din sala cu cateva minute mai devreme, reapare exact la bis, cu un buchet mare de flori, pe care probabil il va oferi in culise...

Apar si dansatorii, cu o panza rosie, din spatele careia sunt descoperite cele doua backing vocals si Anastacia, purtand ochelari a la Madonna. Isi mai schimba de doua ori tinuta (nu doar Madonna poate asa ceva) si ne ofera ultimele trei piese ale serii: Heavy Rotation, I'm Outta Love si Left Outside Alone, in timp ce bratele fanilor inoata prin aer, cand la stanga, cand la dreapta.

Setlist

1. The Way I See It

2. One Day In Your Life

3. Same Song

4. I Thought I Told You That

5. You'll Never Be Alone

6. Defeated

7. Cowboys And Kisses

8. Why'd You Lie To Me

9. In Your Eyes

10. Paid My Dues

11. Pieces Of A Dream

12. Sick And Tired

13. I Belong To You

14. Not That Kind

15. Heavy Rotation

16. I'm Outta Love

17. Left Outside Alone

Vezi aici momentul cand Anastacia se ineaca.