Un fier si o masa de calcat, un exemplar al ghidului Pagini Aurii din Bucuresti si votca ruseasca sunt cateva dintre pretentiile artistilor care vor participa la Tuborg Green Fest, intre 4 si 6 septembrie, informeaza organizatorii. Festivalul se va desfasura in Parcul Izvor din Capitala si va aduce pe scena nume ca Guano Apes, Chicane si The Crystal Method.

Pentru Tuborg Green Fest, artistii au avut pretentii dintre cele mai variate: pe langa lumanarile parfumate din cabine si un exemplar al ghidului Pagini Aurii din Bucuresti, membrii Guano Apes au solicitat organizatorilor un sistem Ghetto Blaster cu CD si peste 50 de prosoape. In ceea ce priveste pretentiile culinare, acestia au cerut un mic dejun englezesc, pizza si paste. Pentru zona de backstage, ei au dorit o portie de spaghete Bolognese si bere rece Tuborg care sa ii astepte dupa terminarea show-ului.

Nici cei de la Chicane nu au avut solicitari extravagante, insa au cerut cu insistenta sa aiba in culise un anumit tip de vodca din Rusia.

Cei de la The Herbaliser nu sunt fanii nici unui fel de peste sau fructe de mare, ei refuzand orice meniu care ar contine aceste alimente. Mai mult, ei doresc ca in cabina din backstage sa aiba la dispozitie un fier si o masa de calcat.

The Crystal Method sunt adeptii principiului reducere, reciclare, refolosire, asa ca toate cerintele lor s-au invartit in jurul activitatilor BIO. In afara de mancare si produse organice, membrii trupei au cerut ca toate bolurile, farfuriile si produsele pe care le vor primi (inclusiv servetelele) sa fie realizate din materiale refolosibile si reciclabile.

Program

Festivalul isi va deschide portile pe data de 4 septembrie, la ora 16:00, prima zi fiind dedicata ritmurilor electro. Cei care vor da startul concertelor si distractiei vor fi membrii trupei Sensor, dupa care pe scena vor urca Michi, Dobrica si Bean de la Suie Paparude. Pionierii americani ai muzicii electronice, The Crystal Method, vor mixa in premiera in Romania pentru publicul Tuborg Green Fest. Cap de afis al zilei Electro va fi “parintele imnurilor din Ibiza”, Chicane, cu un show programat sa inceapa in jurul orei 21:30.

Pe 5 septembrie, Ziua Fusion Rock, portile se vor deschide la ora 15:00, cu un warm-up de doua ore. Alternative, etno-alternative, hip-hop-jazz si hardcore vor fi cuvintele cheie care vor caracteriza cea de-a doua zi de Tuborg Green Fest, in Parcul Izvor urmand a concerta AB4, Zdob si Zdub si The Herbaliser. Guano Apes, una dintre cele mai reprezentative trupe rock din Europa, va tine capul de afis al acestei zile, incepand cu ora 21:30.

Programul primelor doua zile de festival va continua si dupa ora 23:00, cu party-urile Silent Disco. Dupa confirmarea lui Gojira ca Guest DJ in seara de vineri, cel care va urca la pupitrul Silent Disco in seara de sambata va fi Seb. Prezent in majoritatea cluburilor din tara sau in cadrul celor mai mari festivaluri de muzica electronica din Romania, Seb este considerat unul dintre pionierii breakbeat-ului romanesc. El si-a inceput activitatea in urma cu sapte ani sub titulatura The Infamous, unde a mixat alaturi de prietenul lui TRG, fiind apreciat in special pentru numeroasele sale seturi cross-over, ce se intind pe numeroase stiluri: de la Kraftwerk la indie rock, de la disco, la techno si house.

Ultima zi a festivalului, 6 septembrie, va aduce in fata publicului nume din zona pop-rock romaneasca, seara urmand a fi incheiata de un impresionant show live marca Stefan Banica & Friends. Ziua Romanian Pop-Rock va fi deschisa de Publika, urmand ca in aceeasi zi sa urce pe scena si Mandinga si Vita de Vie.

Accesul publicului se va realiza prin doua cai de acces

  • prin Strada B.P. Hasdeu colt cu B-DUL Natiunilor Unite
  • prin Splaiul Independentei in dreptul statiei de metrou Parcul Izvor
  • la fiecare dintre cele doua cai de acces vor fi plasate puncte de control unde toti membrii prezenti ai echipei de securitate, barbati si femei, vor realiza un control corporal fiecarei persoane doritoare sa intre in spatiul de festival (pentru a nu permite accesul cu obiecte interzise de organizatori)
  • participantii la eveniment trebuie sa aiba asupra lor un act de identitate valid (BI, CI, pasaport etc.)

Accesul in spatiul de festival nu va fi permis cu bannere sustinute de bete, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanturi, obiecte periculoase, bauturi sau mancare, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de inregistrare audio-video. In caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat sa-si aduca pelerine de ploaie. Accesul cu medicamente este permis doar in baza retetei medicale aferente. De asemenea, publicul este sfatuit sa vina fara bagaje, genti voluminoase sau alte lucruri de valoare, locul nefiind prevazut cu un spatiu de depozitare securizat.

Prezenta copiilor sub 12 ani nu este recomandata din cauza zgomotului produs in cadrul evenimentelor de acest tip, care este peste nivelul suportat de cei mici. De asemenea, spectacolul poate include si puternice efecte de lumina, care ar putea dauna copiilor sau persoanelor epileptice.

Spectatorii sunt rugati de asemena sa nu se urce in copacii din parc, sa nu rupa florile, arbustii sau crengile arborilor si sa contribuie la pastrarea curateniei pe toata durata evenimentului, sa nu arunce gunoaie pe spatiul verde sau pe aleile parcului, in acest sens organizatorii ingrijindu-se de suplimentarea numarului de recipiente de colectare si impartirea acestora pe tipuri.

In spatiul dedicat concertului, bauturile si produsele alimentare (sucuri, bere, apa, chipsuri, hot-dog) nu vor putea fi cumparate cu bani in numerar, ci doar pe baza unor jetoane, pe care participantii la eveniment le pot procura de la casieriile festivalului. La sfarsitul spectacolului, jetoanele ramase in plus vor putea fi schimbate la loc in bani.

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului fiind gratuit.