Revenit dupa operatia care l-a tinut departe de scena vreme de jumatate de an, Cristi Minculescu va canta la Sala Polivalenta din Bucuresti, alaturi de colegii sai de la Iris. Evenimentul va avea loc joi, 8 octombrie, de la ora 19:30, informeaza Roton. Cu ocazia spectacolului, casa de discuri va lansa intreaga discografie Iris, reeditata.

Dupa o pauza de 6 luni, Cristi Minculescu, Nelu Dumitrescu, Doru Borobeica, Valter Popa si Relu Marin si-au reluat activitatea, cu un concert tinut la Simleul Silvaniei, pe 18 iulie. In aceasta vara, Irisii au mai cantat in cadrul unor festivaluri importante, precum CokeLive Peninsula (Targu Mures) si Folk You! (Vama Veche).

Casa de discuri Roton a anuntat ca va reedita intreaga discografie Iris, din 1984 (de la primul album Iris I) si pana in prezent, lansare cu al carei prilej se organizeaza si concertul din 8 octombrie, de la Sala Polivalenta. Ideea unei integrale discografice Iris (va include si DVD-ul Athenaeum - live, ca parte a proiectului Colectia de Aur, realizat de Casa de discuri Roton) este punctul de plecare de la care s-a conturat si imaginea concertului Iris, un cadou facut de trupa de legenda a rockului romanesc tuturor fanilor.

Biletele pentru concertul Iris din 8 octombrie vor costa 70 RON si pot fi cumparate de la Sala Polivalenta, Teatrul National, Magazinul Muzica, in retelele Diverta si Eventim, dar si online, pe eventim.ro, bilete.ro, blt.ro si ticketpoint.ro.

"In octombrie, ne dorim sa fie un spectacol de doua ore, de magnitudinea celor cu care v-am obisnuit. Sper ca pauza din ultima perioada sa fie un episod pe care sa-l uitam repede. Ne-a tinut Dumnezeu in poala, de aceea vorbiti cu mine acum, si nu despre mine", a spus Cristi Minculescu in cadrul unei conferinte sustinute in aceasta vara, in care a fost anuntata revenirea trupei Iris pe scena.

Alaturi de Phoenix, Iris una dintre cele mai iubite formatii rock din Romania si a fost supranumita de fani "nationala de rock a Romaniei".

Discografie: Iris I (1980), Iris II (1984), Nu te opri (1988), Iris IV (1989), Best Of Iris (1992), Iris 1993 (1993), Luna Plina (1996), Iris 20 de ani (1997), Mirage (1998), Iris 2000 (2000), Athenaeum (2000), Matase alba (2002), 4Motion (2003), Iris Maxima (2005), Cei ce vor fi (2007). (sursa: iris-fansite.ro)