Supranumit de presa si critici “regele muzicii gospel”, Jessy Dixon va concerta in Capitala pe 10 octombrie, la Sala Palatului. Evenimentul va incepe la ora 19:30 si va fi deschis de Paula Seling, informeaza organizatorii. "Nu mi-as fi putut inchipui ca, peste ani, Dumnezeu imi va oferi sansa de a deschide concertul unei legende a muzicii gospel, la Bucuresti", spune Paula.

Pianista americana Elsa Harris se va alatura big bandului care il va acompania pe Jessy in concert. Artistul o va avea ca invitata speciala in concert pe Paula Seling.

"Acum multi ani, cand incepusem sa iubesc muzica si nu indrazneam sa visez un drum in viata legat de muzica, nu mi-as fi putut inchipui ca, peste ani, Dumnezeu imi va oferi sansa de a deschide concertul unei legende a muzicii gospel, la Bucuresti", spune Paula.

"Imi place foarte mult Jessy Dixon, imi place muzica gospel si ma simt onorata sa cant unui pubic atat de special ca si cel ce va fi, atunci, la Sala Palatului. Ne vedem pe 10 octombrie. Multumesc organizatorilor pentru aceasta mare bucurie."

Pe 10 iunie, Paula a lansat albumele Culeg vise si Believe in Silver Church (vezi aici o cronica si o fotogalerie a evenimentului), iar la inceputul lunii septembrie, artista a revenit la Cerbul de Aur (a castigat trofeul in 2002), de aceasta data pentru a face parte din juriu. In perioada 31 octombrie - 8 noiembrie, romanii din Toronto, Montreal, Kitchener si Ottawa se vor putea intalni cu Paula Seling si Mihai Traistariu, in cadrul mai multor concerte sub titulatura "Cele mai bune voci din Romania".

Recunoscut in intreaga lume pentru stilul unic - exuberant si dinamic, Jessy Dixon a fost supranumit de presa si critici “regele muzicii gospel”, contributia lui fiind remarcabila ca interpret, pianist si compozitor.

A concertat in Europa mai mult decat oricare alt artist american, reusind sa dea la o parte barierele care separa muzica neagra de muzica albilor. Este compozitorul unora dintre piesele de rezistenta ale genului: You Bring The Sun Out, I Am Redeemed, Jesus Is Alive And Well sau It's Alright Now.

Cele peste 20 de albume inregistrate i-au adus 7 nominalizari Grammy, 5 discuri de aur si aprecieri unanime din partea muzicienilor cu care a colaborat in cele cinci decenii de cariera muzicala - intre cele mai sonore nume regasindu-se Mahalia Jackson, Paul Simon, Diana Ross, Albertina Walker, James Cleveland sau Bill Gaither.

Discografie Jessy Dixon: These Heavy Burdens Won't Last Always (60s), A Child Of God (60s), When Will I Stop Loving God (60s), Jessy Dixon And The Chicago Community Choir (60s), Blessed Are The Pure In Heart (60s), I Cannot Fail The Lord (60s), He Ain't Heavy (1973), It's All Right Now (1978), I Know What Prayer Can Do (1989), Jessy Dixon Live: In The Spirit (1993), Songs To Get You Through (1994), My Brand New Home (1995), Sings Homecoming Classics (1998), I Saw The Light (1999), We Give You Praise (2000), Taking It Back To Church (2001), Homecoming Classics Vol. 2 (2001), Get Away Jordan (2003), Touch Me Lord Jesus (2005), Sanctuary (2005), Heavenly News! (2006).

Repertoriul artistului imbina ritmurile vii si joviale din Chicago, cu melodii calme, emotionante, stilul sau interpretativ reunind influente country, soul si blues.

Biletele pentru concertul Gospel Legends / Jessy Dixon au fost puse in vanzare pe MyTicket.ro, TicketPoint.ro, in reteaua de librarii Diverta, Magazinul Muzica si la Sala Palatului, la urmatoarele categorii de preturi: 45, 65, 90, 105 si 130 lei, se arata in comunicatul de presa.

Vezi aici site-ul artistului si pagina lui de myspace. Mai multe despre Jessy Dixon gasiti aici.