In luna octombrie, The Silver Church Club va gazdui mai multe festivaluri: Cybermental 4 - singurul festival de muzica si cultura electro/industrial (1-2 oct), Drum Vision Festival - printre invitati se va afla si Ovidiu Lipan Tandarica (8-9 oct) si a sasea editie a Funk Rock Hotel - Les Elephants Bizzares, AB4, Aria Urbana, The Moood si The Prostitutes din Cehia (17 oct). De asemenea, tot in aceasta perioada vor mai fi organizate lansari de albume: Carbon - Reactii adverse (4 oct), Highlight Kenosis - Glowing (7 oct), Spitalul de urgenta - F.P.S. (16 oct) si Byron - A Kind Of Alchemy (23 oct), informeaza organizatorii.

The Silver Church Club va gazdui Cybermental 4, singurul festival de muzica si cultura electro/industrial din tara, dupa cum sustin organizatorii. Desfasurat intre 1 si 2 octombrie, festivalul va include o serie de concerte si live-performances, dar si manifestari culturale cu radacini in constiinta urbana a zilelor noastre. Cybermental a aparut in 2005, iar in prezent a ajuns cel mai important festival al culturii si muzicii electro/industrial din Europa de Est.

Electro/industrial este un gen muzical relativ nou in Romania, aparut in anii ’90, in jurul caruia s-a dezvoltat o intreaga cultura - web, grafica, arte vizuale, fotografie, filme, accesorii, new media. La editia din acest an vor participa trupe reprezentative al genului din Germania, Elvetia si Romania.

La fiecare editie a Cybermental, o parte din fonduri au fost donate catre diverse actiuni caritabile. In acest an Cybermental vine in sprijinul copiilor defavorizati din "Adapostul de zi si de noapte pentru copii", sector 4. Fiecare om care va achizitiona un bilet la eveniment va sprijini aceasta campanie umanitara. Pret bilet - 30 RON.

Programul festivalului Cybermental 4

  • 1 octombrie: 13th Monkey, Roger Rotor, Brazda lui Novac, AKM, Eklipse, ODT
  • 2 octombrie: KiEw, Soman, Cycler, Matze, Contorsionist, Abnormal Experimentalist

Sambata, 3 octombrie, de la ora 22:00, The Silver Church va gazdui ButterFlyEffect Night - Muzica live (No13 Band) alternata cu DJ Set (DJ Yorgos & DJ Rucky). Pret bilet - 20 RON.

Duminica, 4 octombrie, de la ora 20:30, The Silver Church Club rupe blestemul albumelor nescoase Pirats Klan si anunta, dupa o asteptare de 10 ani, lansarea CD-ului Carbon - Reactii adverse. Majoritatea beat-urilor sunt facute chiar de Carbon. Pret bilet - 20 RON.

Miercuri, 7 octombrie, de la ora 20:30, Highlight Kenosis va lansa albumul Glowing. Trupa Tiarra care va sustine un recital in deschiderea concertului. Concertul HK va marca si inceputul turneului national de promovare a noului disc. Pret bilet - 10 RON.

In perioada 8-9 octombrie (joi-vineri), Silver Church va gazdui Drum Vision Festival, incepand cu ora 17:00. Drum Vision Festival este primul eveniment de acest gen din Romania si urmareste sa incurajeze optarea pentru acest instrument, studiul tehnicilor de drumming la un nivel profesionist si descoperirea tinerelor talente din domeniu.

Obiectivul principal al festivalului este realizarea unei interactiuni intre invitatii de renume si tinerele talente. Festivalul este sustinut de brandurile majore in materie de tobe si reprezinta locul de intalnire al celor pasionati de drumming. In cadrul evenimentului va fi prezentata o gama larga de instrumente si accesorii, menita sa informeze si sa familiarizeze publicul cu cele mai noi aparitii in domeniul drummingului.

Pret bilet - 60 RON.

Programul Drum Vision Festival

Joi, 8 octombrie

  • Ora 17:00 Workshop
  • Ora 18:30 Workshop, Improvizatie Jazz - Vlad Popescu
  • Ora 19:00 Drum Caffe
  • Ora 20:00 Vlad Popescu Band
  • Ora 21:30 Billy Cobham
  • Ora 23:00 Salsa Party

Vineri, 9 octombrie:

  • 17:00 Workshop
  • 18:00 Workshop
  • 19:00 Timba - Brazil
  • 20:00 Adi Tetrade Band
  • 21:30 Ovidiu Lipan Tandarica
  • 23:00 Party - Juke Box

Sambata, 10 octombrie, de la ora 22:00, ButterflyEffect Night. Pret bilet - 20 RON.

Vineri, 16 octombrie, intre 22:00 si 23:30, Spitalul de urgenta lanseaza al saselea album al trupei, intitulat F.P.S. In cadrul TSC Music Arena, Dan Helciug va propune un spectacol de resuscitare, abordand o serie de teme in general evitate de trupele mainstream, intr-o maniera plina de umor si autoironie specifica artisului. Pret bilet - 20 RON.

Sambata, 17 octombrie, de la ora 21:00, Funk Rock Hotel 6 reuneste pe scena formatii ca Les Elephants Bizzares, AB4, Aria Urbana, The Moood si The Prostitutes (Cehia). Pret bilet - 35 RON.

Joi, 22 octombrie, de la ora 21:00, Celelalte Cuvinte vor sustine un concert de doua ore, in care le vor oferi fanilor cele mai bune piese ale trupei, de la inceputuri pana la cele de pe albumul Stem, lansat in 2008. Pret bilet - 40 RON.

Vineri, 23 octombrie, intre 22:00 si 23:30, Byron lanseaza al doilea album, intitulat A Kind Of Alchemy. Dan Byron, mentorul si liantul trupei, a activat in Kumm si Urma, a colaborat cu RA si Agathodaimon si a scris muzica de teatru si film. In afara de voce, Dan mai este apreciat pentru capacitatea de a canta la chitara, flaut, pian. De asemenea, el este compozitorul si textierul trupei. In cadrul formatiei se mai afla Six Fingers (clape, voce, chitara acustica), Vlady Sateanu (bas), Costin Oprea (chitara electrica), Cristi Matesan (tobe).

Sambata, 24 octombrie, de la ora 22:00, Silver Church va organiza o seara 50 Years Since The Birth Of The First Disco. In aceasta noapte, peste tot in lume se serbeaza 50 de ani de la prima seara de discoteca.

In anul 1959, pe 23/24 octombrie, intr-un club in care se canta exclusiv muzica live s-a incercat o noua reteta: muzica nu mai venea dintr-o prestatie scenica live, ci de pe vinil. Tot in acea seara s-a nascut si o noua meserie: cea de DJ. DJ-ul era astfel cel care inlocuia o formatie live, generand atmosfera inr-un club exclusiv prin reproducerea unei opere muzicale inregistrate. Clubul care a inventat acest concept se numea Scotch Club si se afla in Aachen (Germania).

Duminica, 25 octombrie, de la ora 20:00, se va desfasura festivalul-concurs Maximum Rock - Suport pentru Underground. Obiectivul acestui festival este de a promova formatiile tinere ce canta 100% live, indiferent de stilul rock abordat. In cadrul acestei editii, pe scena The Silver Church Club vor concerta trupele castigatoare al festivalului. Pret bilet - 15 RON, in care este inclus un CD.