Natalie Cole, castigatoare a noua premii Grammy, va concerta pentru prima data in Romania pe 27 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti, informeaza organizatorii. Artista si-a reluat turneul de promovare a materialului Still Unforgettable, dupa un transplant de rinichi. Apelul disperat al artistei, prezenta in emisiunea lui Larry King pentru a-si gasi un donator, i-a salvat viata si a adus-o in atentia intregii lumi.

Still Unforgettable, albumul lansat pe 9 septembrie anul trecut, a castigat in 2009 doua premii Grammy, pentru "Cel mai bun album traditional de muzica pop" si pentru "Cel mai bun acompaniament instrumental".

Tot pentru acest material, Natalie a primit premiul "Cel mai bun artist de jazz" din partea NAACP (premii care rasplatesc artistii de culoare care au reusit sa obtina performante notabile in muzica, film, televiziune sau literatura).

Discul vorbeste despre intoarcerea artistei la stilul care a adus-o in atentia publicului in 1991, cand aparea pe piata Unforgettable: With Love, albumul care avea s-o lege muzical pentru totdeauna de tatal ei, inegalabilul Nat King Cole.

Still Unforgettable combina melodii clasice, iubite de public, precum The Best is Yet To Come, Come Rain Or Come Shine, Nice ‘N’ Easy, cu alte cantece extraordinare, dar mai putin celebre, pe care Natalie Cole le-a descoperit pentru prima oara, cum ar fi Coffee Time, piesa recomandata de Tony Bennett, unul dintre cei mai populari artisti americani ai tuturor timpurilor.

"Fiecare dintre aceste cantece a reprezentat o provocare, pentru ca interpretarile originale sunt atat de cunoscute! A fost destul de dificil sa gasesc modalitatea de a le canta pe fiecare dintre ele fara sa pierd ceva din esenta care le-a facut atat de grozave", spune Natalie Cole.

Artista s-a reintors pe scena luna trecuta, printr-un concert la Hollywood Bowl din Los Angeles, vazut de presa ca un adevarat “MiraCole”.

“Nu credeam niciodata ca voi mai putea fi prezenta aici sanatoasa, intreaga si dedicata in intregime muzicii si publicului meu”, a declarat cantareata in varsta de 59 de ani in fata celor aproape 10.000 de spectatori ai arenei.

"Cateodata se intampla si miracole. Cel putin asta a demonstrat Natalie Cole cu spectacolul sau de revenire din 9 septembrie de la Hollywood Bowl, pentru care biletele s-au epuizat in timp record. Cantareata a rasfatat publicul cu 17 piese, fragmente din repertoriul care a consacrat-o: Come Rain or Come Shine, Nice ‘N’ Easy, Unforgettable - cantata in duet cu tatal sau si insotita de un slideshow de fotografii din copilaria artistei, care a impresionat audienta pana la lacrimi. Cea de-a doua parte a serii a fost dedicata amatorilor de R & B si pop - This Will Be si I’m Catching Hell, spectacolul culminand cu un recital gospel. Iubim miracolul numit Natalie si ne bucuram ca ea s-a intors pe scena!” (L.A. Independent)

Pe 27 octombrie, pe scena Salii Palatului se va auzi si vocea celebrului Nat King Cole, intr-un nou duet alaturi de fiica sa, posibil gratie tehnicilor moderne de inregistrare si redare; de la romanticul Unforgettable, cantecul-vedeta al primului album al artistei, la veselul Walking My Baby Back Home, un “clasic”, inregistrat pentru prima data de tatal sau in anii ’50.

Biletele cu preturi cuprinse intre 500 (categoria VIP) si 100 lei pot fi cumparate de pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro, de la casa de bilete a Salii Palatului, din reteaua magazinelor Germanos din intreaga tara, din librariile Carturesti (Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Suceava, Constanta), din magazinul Muzica, Unirea Shopping Center, magazinele Vodafone din tara.

Evenimentul este organizat de Sound&Image Events si sustinut de Gold FM. Cu sprijinul: Optical Disc Solutions, Cocor SPA, Intercontinental. Parteneri media: 24 fun, Tabu, Good Homes, Cocor Media Channel, hotnews.ro, metropotam.ro, 121.ro, bestmusic.ro, port.ro, iconcert.ro.

Discografie Natalie Cole: Inseparable (1975), Natalie (1976), Unpredictable (1977), Thankful (1977), Natalie Live! (1978), I Love You So (1979), We're The Best Friends (1979), Happy Love (1981), I'm Ready (1983), Dangerous (1985), Everlasting (1987), Good To Be Back (1989), Unforgettable: With Love (1991), I've Got Love On My Mind (1992), Take A Look (1993), Holly & Ivy (1994), Stardust (1996), Celebration Of Christmas (1996), The Magic Of Christmas (1999), Snowfall On The Sahara (1999), Greatest Hits Vol. 1 (2000), Ask A Woman Who Knows (2002), Leavin' (2006), Still Unforgettable (2008), Let's Talk About Love (2009).

Vezi aici site-ul artistei si pagina ei de myspace.