Far From Telescopes, noul material discografic al formatiei Kumm, va fi lansat vineri, 30 octombrie, in Clubul Silver Church, informeaza organizatorii. Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 21:30.

Kumm este o trupa romaneasca fondata in 1997. Numele formatiei inseamna "nisip" in limba tatara. De la infiintare, Kumm a sustinut concerte in: Romania, Germania, Elvetia, Turcia, Cehia, Ungaria, Italia.

In 2007, trupa Kumm a implinit 10 ani de activitate. Concertul de la Opera Nationala din Bucuresti care a marcat aniversarea a fost considerat unul dintrele cele mai remarcabile concerte ale anului. Cu ocazia implinirii unui deceniu de existenta, Kumm a realizat si box-setul Lo-Fi Poetry, care contine piese, fotografii si inregistrari inedite din cei 10 ani de activitate a trupei.

Componenta Kumm: Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (saxofon), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (clape), Sorin Erhan (bas) si Paul Ballo (tobe).

Discografie: Moonsweat March (2000), Confuzz (2002), Angels & Clowns (2005), Different Parties (2006), Far From Telescopes (2009).

In luna martie a acestui an, Oigan (Eugen Nutescu) a lansat primul sau album solo, intitulat Sex With Onions.

In aceasta vara, Kumm a lansat single-ul si videoclipul Morsa, piesa fiind inclusa pe cel de-a cincilea album al trupei.

In luna martie, anul curent, formatia a fost premiata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania la sectiunea rock pentru anul 2008. Pe 25 iulie, Kumm a cantat la Targu Mures, in cadrul CokeLive Peninsula Festival. De asemenea, trupa a mai participat la Golden Stufstock si la festivalul Sirnaville.

Pe data de 30 octombrie, Kumm lanseaza albumul Far From Telescopes, produs sub licenta proprie. Concertul de lansare va beneficia de invitati-surpriza si va fi continuat de un after-party. In ultimii ani, fanii au auzit in concerte zeci de piese noi supuse “testarii” publicului, o parte dintre acestea regasindu-se pe noul material.

Intrarea va costa 25 si 35 de lei. Biletul de 35 de lei include CD-ul original Far From Telescopes. Biletele se pot procura on line la www.bilete.ro si www.blt.ro sau in seara evenimentului.

Accesul publicului se va putea face incepand de la ora 20:00.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.