Oceanul Mare, un documentar regizat de Katharina Copony, va putea fi vizionat miercuri, 14 octombrie, de la ora 20:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, informeaza organizatorii.

Oceanul Mare urmareste drumul a trei imigranti chinezi, sositi in anii '90 in Bucuresti. Documentarul prezinta traseul lor prin metropola romaneasca, dar si conexiunile cu cel mai mare centru de desfacere a marfurilor de origine chineza din tara: centrul comercial Europa de la periferia capitalei.

"Legea oceanului spune ca pestele cel mare il inghite pe cel mic. In oceanul afacerilor, aceasta se traduce printr-un mediu dificil si imprevizibil. Daca nu esti atent poti fi luat oricand de val si scufundat. Daca ai succes, esti ca un vas care taie triumfator valurile oceanului."

Filmul este produs de Katharina Copony, in coproductie cu Komplizen Film (Germania) si HiFilm Productions (Romania).

Katharina Copony, regizoarea filmului, s-a nascut in 1972 la Graz, Austria. A studiat media-arts la Viena. Filmul ei precedent, Il Palazzo, a castigat in 2006 trofeul Arte-documentary award pentru cel mai bun documentar german.

Detalii despre film gasiti aici.

NCRR (Noul Cinematograf al Regizorului Roman) se afla in incinta Muzeului Taranului Roman (sala Horia Bernea), pe Soseaua Kiseleff, nr. 3.