Dead Pope's Company (fosta Sexy Pigs Company) din Cehia, Skinny Patrini din Polonia si Handsome Furs din Canada vor concerta in clubul Control, in perioada 14-16 octombrie, informeaza organizatorii.

Miercuri, 14 octombrie, de la ora 22:00, trupa de punk-rock'n'roll clasic Dead Pope's Company va concerta in Club Control. De warm-up si after party se va ocupa DJ Teo. Biletele costa 15 RON. Formatia va mai canta in Romania la: Deva - John's Club (15 octombrie), Sibiu - Art Cafe (16 oct) si Cluj (Irish & Music Club).

Trupa a luat fiinta la sfarsitul anului 2004, sub numele initial Sexy Pigs Company. Din componenta sa actuala fac parte Peter Kissler (voce/chitara), Mickey Foote (voce/chitara), Samuel Mondial (voce/bass) si Jacob S. Filipe (baterie).

Primul concert al formatiei a avut loc in primavara lui 2005, la un important festival national, Majales. In acelasi an, dupa moartea Papei Ioan Paul al II-lea, numele trupei a devenit Dead Pope's Company.

Baietii au avut pana acum peste 200 de concerte, fiind apreciati pentru muzica lor, ce aduce aminte de marile grupuri rock ale anilor '70 si '80.

Anul trecut, Dead Pope's Company a inregistrat un demo cunoscut ca Guess Who's Dead sau Outbreak of Retro, care putea fi descarcat gratuit de pe Internet. Albumul de debut al trupei, ale carei piese vor putea fi ascultate si la Bucuresti, este asteptat in toamna aceasta.

Vezi aici site-ul trupei Dead Pope's Company si pagina de myspace.

Joi, 15 octombrie, dupa ora 22:00, clubul Control va beneficia de prezenta unui duo venit din Polonia - Skinny Patrini. After-Party cu Ion&Vali. Biletele costa 15 RON.

Skinny Patrini, infiintat in 2005, este alcatuit din Anna Patrini (compozitii, parti vocale si visual-uri) si Michael "Skinny" Skorka (beat-uri, instrumentatie si productie).

Muzica lor este foarte dificil de descris: unii spun ca suna ca in anii '80, altii o asociaza cu anii '90. In general, sunetele create de cei doi pot fi etichetate ca "electro-clash" sau "electro-punk", "neo-cold wave" sau "post-punk". Dansul, urlatul, taratul pe scena, visual-urile psihedelice, machiajele si vestimentatiile cool sunt elemente indispensabile ale concertelor sustinute de cei doi muzicieni.

Albumul lor de debut, Duty Free, a fost lansat in tara natala in noiembrie 2008. In prezent, trupa face turul Europei, pentru a-si promova LP-ul. Cei doi membri au concertat in orase precum Barcelona, Berlin, Paris, Vilnius, Budapesta, Dublin, Riga, iar acum a venit randul Germaniei, Cehiei si Romaniei.

Skinny Patrini va lansa in curand un album in editie limitata, Re mixes, care va include remixuri ale unor piese de Adriano Canzian, Adam-Sky, Great Adaggio,!Nylon Me, Skinny etc.

Vezi aici pagina de myspace a trupei Skinny Patrini.

Vineri, 16 octombrie 2009, trupa canadiana Handsome Furs revine in Romania si in Control, la cinci luni dupa marele succes al concertului lor inclus in seria OneDay Live. In deschidere vor canta The Mono Jacks si The Amsterdams. Biletele costa 35 RON.

Handsome Furs este o formatie electro-punk/indie rock infiintata in 2005, in Montreal (Quebec). Trupa este alcatuita din Dan Boeckner (parti vocale, chitara si drum machine) si Alexei Perry (sintetizatoare, drum machine), sot si sotie in viata de zi cu zi. Numele grupului vine de la titlul unei povestiri scrise de Alexei in perioada in care a fost initiat proiectul.

Primul lor album, aparut in 2007, s-a numit Plague Park si a atras atentia publicului prin tonalitatile electro-indie, prin atmosfera de Wolf Parade (trupa ceva mai veche, al carui lider e tot Dan Boeckner).

La inceputul acestui an, Handsome Furs si-a lansat al doilea album, Face Control, inspirat de experientele de club ale grupului din turneul sau est-european. Astfel, in Moscova, cei care vor sa rezerve o masa intr-un bar sunt obligati sa plateasca sume foarte mari, prin PayPal sau in numerar; chiar si asa, ei nu-si au locul asigurat. Personalul de paza are autoritatea de a nu primi un client cu rezervare, in cazul in care nu agreeaza infatisarea acestuia. Fenomenul este cunoscut ca "face control".

Vezi aici pagina de myspace a trupei Handsome Furs.