Articol webPR

Patru ingrediente minune, un rezultat uimitor – berea 

de G.G.     HotNews.ro
Miercuri, 14 octombrie 2009, 17:03 Life | Prin oraş

Ingrediente naturale
Ingrediente naturale
Orzul, hameiul, apa si drojdia sunt cele patru ingrediente naturale care, odata combinate, se transforma intr-o bautura populara – berea.

Orz
Orz / Foto: ABR
Orzul este o specie de planta cerealiera si un ingredient folosit in procesul de fabricare al aproape tuturor berilor. Orzul este o importanta sursa de proteine, lipide si vitamine, in special cele de tip B si substante minerale.

Pentru a se putea folosi in procesul de fabricare orzul trebuie sa treaca printr-un proces de maltificare. Boabele se inmoaie in apa timp de cateva zile, pana cand orzul incolteste si produce o substanta numita diataza. Dupa maltificare, orzul se macina, iar peste amestec se toarna apa fierbinte. Prin acest proces, diataza transforma amidonul din boabele de orz in zahar. Lichidul rezultat se numeste must de bere.

Hamei
Hamei / Foto: ABR
Hameiul este o planta cataratoare perena, care poate creste pana la 6 metri inaltime. Datorita aportului pe care il aduce in procesul de fabricare al berii, hameiul este supranumit si “aurul verde” sau “inima berii”. El este bogat in rasini si uleiuri esentiale, atribute care dau tarie, aroma si savoare. Hameiul este si o importanta sursa de antioxidanti.  

Hameiul intra in procesul de fabricare al berii in momentul in care mustul de bere se pune la fiert. “Aurul verde” da fierturii un gust amarui si are rol de conservant.

Drojdia este cea care transforma zaharul din must in alcool si dioxid de carbon. Dupa procesul de fierbere, mustul de bere se scurge si se lasa sa se raceasca. Odata incheiat acest proces, in must se adauga drojdie pentru a grabi fermentatia, faza care poate dura si o saptamana.

Chimistul francez Luis Pasteur a fost cel care a transformat beraritul dintr-o arta medievala in stiinta exacta, el demonstrand ca drojdia de bere produce fermentatie.

Drojdia de bere contine proteine, majoritatea aminoacizilor esentiali, toate vitaminele din complexul B, vitaminele D, H, E, enzime, saruri minerale cu continut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, lipide. Conform ultimelor cercetari, drojdia de bere are in alcatuire 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine.  

Apa reprezinta 90% din compozitia berii. Ea trebuie sa fie pura, lucru esential, tinand cont
Apa
Apa / Foto: ABR
de faptul ca apa este cea care permite celorlalte ingrediente sa-si elibereze aromele.

Din ingrediente naturale rezulta astfel o bautura ce face parte dintr-un stil de viata sanatos. Consumata cu responsabilitate berea poate proteja de afectiuni ale inimii, scade colesterolul, protejeaza organismul de diabetul de tip 2 si favorizeaza acumularea de vitamina C la nivelul rinichilor.


Citeste mai multe despre   





















7720 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    drojdia grabeste... (Miercuri, 14 octombrie 2009, 19:16)

    socrate [anonim]

    ... fermentatia ? Adica drojdia este doar un accelerator ?
    Pana acum se stia ca drojdia chiar REALIZEAZA fermentatia.
    In principiu asa este cum a-ti scris. Lipseste doar firul explicatiei logice !
    • 0 (0 voturi)    
      Betie la Erevan (Miercuri, 14 octombrie 2009, 20:12)

      Fermentan Drojdian [anonim] i-a raspuns lui socrate

      "Ziaristii" din ziua de azi nu se stiu exprima prea bine nici treji, ce pretentii mai ai dupa o "degustare" de suc natural de hamei? ;)
      Probabil ca adaugarea de drojdie grabeste fermentatia. Drojdia din bere intr-adevar realizeaza fermentatia, insa adaugarea unei cantitati suplimentare de drojdie, o accelereaza. Of, of. :)
      • 0 (0 voturi)    
        sunteti praf (Joi, 22 octombrie 2009, 9:08)

        el [anonim] i-a raspuns lui Fermentan Drojdian

        accelerator inseamna accelerator si nimic mai mult.
        toate ingredientele din bere, fara drojdie, puse la un loc, FERMENTEAZA.

        cu drojdie, FERMENTEAZA MAI REPEDE!
        "eu stiam ca"... da' de unde stiai tu? de la fabrica de bere..??
        "se stia ca"... cred ca esti putin superficial si le confunzi rau de tot. citeste si dupa aia scrie!
  • +1 (1 vot)    
    Acceleratoare (Miercuri, 14 octombrie 2009, 22:26)

    Vizitiul [utilizator]

    Adica drojdia actioneaza ca un accelerator de particule, de-aia dupa ce servesti o anumita cantitate, esti ametit, de atata accelerare :P
  • +1 (1 vot)    
    Alta bomba. (Joi, 15 octombrie 2009, 9:38)

    SorY [utilizator]

    Alta cu "berea e sanatoasa" of, of, mai, mai.
  • 0 (0 voturi)    
    Poza super reusita (Joi, 15 octombrie 2009, 10:48)

    Cris [anonim]

    Ce bestiala e poza cu paharul si ingredientele!!!!! O idee super faina! Felicitari!
  • +2 (2 voturi)    
    Gambrinus manipulatum romanii (Joi, 15 octombrie 2009, 10:59)

    adisan [anonim]

    Foarte tare articolul. De ce mi se pare asta? Ei pentru ca Asociatia Berarilor din Romania a anuntat ca in primul semestru al acestui an consumul de bere de la nivelul Romaniei a scazut cu 10%. Ce mi se pare mie acum este ca sunt disperati sa recastige ce au pierdut...asta e al doilea articol Hotnews despre bere in ultimele 2 sapt.

    Si da, imi plac mult pozele...ce-ar fi sa puna totusi si una ilustrand un BURTOI de roman facut de la bere? Heh? N-o sa mai para asa tentanta, nu?
    • 0 (0 voturi)    
      Sa-mi spuna si mie cineva... (Joi, 15 octombrie 2009, 13:50)

      Berevoiesti [anonim] i-a raspuns lui adisan

      ...cum se face berea fara alcool?
  • 0 (0 voturi)    
    un rezultat uimitor – berea GERMANA (Joi, 15 octombrie 2009, 17:02)

    DbD [anonim]

    Da' caramelu', unde e caramelu' dom'le ???? berea romaneasca e sub orice critica cu mici exceptii, apa de izvor...vise nene, colorata cu caramel, n-avem hamei , merge si malai numai profit sa fie. Va salut din spatele unui pahar cu vin de buturuga
  • 0 (0 voturi)    
    bere naturala (Marţi, 20 octombrie 2009, 11:13)

    TBeer [anonim]

    Berea este de pe vremea stra-stramosilor nostri o bautura naturala- acest lucru il spun si statisticile si specialistii. Foarte informativ si chiar educativ...dar cu consum moderat!
  • 0 (0 voturi)    
    bere, bere (Joi, 22 octombrie 2009, 23:10)

    Alexa [anonim]

    hmm..genul de articol care te imbie la un pahar de bere :)
  • +1 (1 vot)    
    Minciuni grosolane!!! (Vineri, 23 octombrie 2009, 10:47)

    nu va lasati pacaliti [anonim]

    Minciuni, Minciuni, Minciuni!!!!!!! Nu va lasati manipulati si pacaliti!
    A venit sezonul rece, au scazut vanzarile la bere si ce si-au zis? Hai s-o bagam p-asta cu ingredientele naturale!
    Dar nesimtitii au uitat sa spuna ca numai 10 % din ce pun in bere, reprezinta ingrediente naturale, restul fiind substante chimice de fermentatie, limpezire si aurire!
    Nu va lasati pacaliti! Eu am renuntat la bere de ani de zile, de cand am citit un articol despre ce se pune in bere: hamei sintetic! Nu stiam de ce ma doare capul dupa numai o bere!!!
    • +1 (1 vot)    
      Bere Naturala (Vineri, 23 octombrie 2009, 11:53)

      TBeer [anonim] i-a raspuns lui nu va lasati pacaliti

      Au scazut vanzarile la multe produse, nici berea nu poate face exceptie...insa daca numai apa reprezinta mai mult de 90% din compozitia berii, restul fiind orz, hamei si drojdie, este deci clar ca avem ingrediente naturale. Incearca o bere romaneasca, consumata cu moderatie, nu are niciun efect negativ!
    • +1 (1 vot)    
      bere (Vineri, 23 octombrie 2009, 22:34)

      jen [anonim] i-a raspuns lui nu va lasati pacaliti

      nu stiu ce bere obisnuiai sa bei, dar durerile tale de cap se datorau probabil si altor factori, honestly.
  • +1 (1 vot)    
    Excelent (Sâmbătă, 24 octombrie 2009, 13:08)

    dan [anonim]

    Deci avem nevoie de noua pahare ca sa reducem cu 99% riscul de cancer. e bine de stiut
  • +1 (1 vot)    
    Berea poate sa te fereasca de cancer de stomac da (Duminică, 25 octombrie 2009, 9:14)

    Aida [anonim]

    Nu cred ca sunt studii facute in acest sens dar bolnavilor de ciroza le accelereaza moartea iar daca mai contine si substante sintetice -berea te ucide lent.
  • +1 (1 vot)    
    99% (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:39)

    cetateanu' turmentat [anonim]

    Io beau noua - zece beri pe zi de vreo 30 de ani. Cre' ca nu mai am nici o sansa sa fac cancer. Doar o ciroza ca lumea...
  • +1 (1 vot)    
    fără cancer (Luni, 26 octombrie 2009, 17:46)

    bereanu consumescu [anonim]

    La câtă bere beau, sigur nu mor de cancer, am să mor de sănătos. Dacă totuşi am să mor de cancer, înseamnă că nu am băut bere suficientă. Vă anunţ eu ....., stai să îmi mai torn o halbă de anticanjejeregicen, hâc....
  • 0 (0 voturi)    
    lol (Luni, 26 octombrie 2009, 18:03)

    liviu_ [utilizator]

    "cercetarea" asta suna a banc...
    d c uita ingredientul numit alcool???

    daca punem in suc natural de fructe sa zicem, 1% cianura e bautura sanatoasa?

    nemaivorbind ca bautul "cu moderatie" poate insemna 1 paharde bere/zi sau 10 halbe/zi :P
    • 0 (0 voturi)    
      consum (Sâmbătă, 31 octombrie 2009, 15:51)

      trinny [anonim] i-a raspuns lui liviu_

      "cu moderatie" inseamna cam 1-2 beri din cate stiu eu. sa nu exageram, totusi...
  • 0 (0 voturi)    
    Ilegal (Marţi, 3 noiembrie 2009, 22:17)

    ionut [anonim]

    bauturile alcoolice nu au voie sa faca mentiuni de sanatate sau de nutritie, gen face bine sau are substante naturale/
    Cititi regulamentul 1924/2006
    Este ilegal ce fac producatorii de bere


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică