Amintiri din Epoca de Aur 1. Tovarasi, frumoasa e viata!, filmul colectiv scris si regizat de Cristian Mungiu, va rula in perioada 16-22 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Studioul Horia Bernea). Incepand cu data de 23 octombrie, Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste in timpul liber va intra in cinematografele din Bucuresti si din tara.

Regizorul lunii octombrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman este Cristian Mungiu, unul din cei mai cunoscuti regizori romani ai noii generatii.

Cristian Mungiu a contribuit in calitate de regizor secund la realizarea filmelor Le Capitaine Conan (1996, regia Bertrand Tavernier) si Train de Vie (1998, regia Radu Mihaileanu). De asemenea, a regizat cateva filme de scurtmetraj inainte de lansarea filmului Occident, care a obtinut Marele Premiu la Festivalul International de Film Transilvania in anul 2002.

In anul 2007, filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile a fost selectat de catre juriul Festivalului de Film de la Cannes. Dupa ce a primit Premiul acordat de catre Federatia Internationala a Presei Cinematografice si premiul acordat de Administratia Educatiei Nationale din Franta, regizorul Cristian Mungiu a castigat la 27 mai 2007, Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Cannes - Palme d'Or.

Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor ‘80, recuperand umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.

Cristian Mungiu: "Am vrut ca, dupa 4 luni, 3 saptamani si 2 zile si pana la urmatorul meu film de autor, sa ofer publicului roman o comedie, iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic si colectiv, imbina punctele de vedere a cinci colegi de generatie carora le-a facut placere sa Recupereze sa Refoloseasca si Reconditioneze amintirile din perioada noptilor pierdute la bairamuri, video si cozi.”

Programul NCRR din perioada 16 - 22 octombrie

Amintiri din Epoca de Aur 1. Tovarasi, frumoasa e viata!, de Hanno Höfer, Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Razvan Marculescu, Constantin Popescu; Romania, 2009, 75 min., subtitrare in limba franceza.

  • Vineri, 16 octombrie, orele 18:30 si 20:30
  • Sambata, 17 octombrie, orele 17:00, 19:00 si 21:00
  • Duminica, 18 octombrie, orele 17:00, 19:00 si 21:00
  • Joi, 22 octombrie, orele 18:30 si 20:30

Pentru detalii despre primele doua parti ale filmului Amintiri din Epoca de Aur intrati aici.

Pentru sinopsisuri, trailere si imagini din filmele proiectate la NCRR accesati blogul http://noulcinematograf.blogspot.com.

Noul Cinematograf al Regizorului Roman este un proiect realizat prin fonduri Phare. Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Smart FM, Videofil, Cinemagia, Port.ro, HotNews, Observator cultural, Arhitectura.

NCRR (Noul Cinematograf al Regizorului Roman) se afla in incinta Muzeului Taranului Roman (sala Horia Bernea), pe Soseaua Kiseleff, nr. 3.