Cel de-al doilea album al trupei Byron, intitulat A Kind Of Alchemy, va fi lansat vineri, 23 octombrie, la Silver Church, informeaza managementul trupei. Evenimentul va incepe la ora 22:00 si va fi deschis de Cvartetul A Quattro, Marius Florea Vizante si Persona. Conferinta de presa care anunta lansarea noului disc va avea loc la Carturesti Verona, pe 21 octombrie, de la ora 13:00. La conferinta va participa si Alexandru Andries, vechi prieten al trupei.

Dupa succesul inregistrat anul trecut cu DVD-ul Unplugged, trupa Byron lanseaza un nou album, denumit A Kind Of Alchemy. Acesta marcheaza o evolutie in stilul trupei si aduce un sound divers, elemente din alte genuri muzicale decat cele abordate pana acum si o paleta mai larga de instrumente.

Piesele sunt interpretate in limba engleza. Albumul are o coperta deosebita, personajul Al Kimi, care a imprumutat cate ceva din fizionomia fiecarui membru al trupei. La fel de originala este si prezentarea albumului, sub forma unei carti de forma patrata, cu latura de 7 inch.

Dan Byron, frontman-ul trupei, ne marturiseste ca "A Kind Of Alchemy este un album despre creatie in general, trecand de la nebunie la zen. Atmosfera este una nocturna, de multe ori foarte intima, cateodata exploziva sau jucausa".

In spiritul noncoformist cu care ne-a obisnuit, Byron a abordat o strategie indrazneata pentru promovarea noului produs discografic. Cu o saptamana inaintea lansarii, au coborat la propriu in underground si au cantat cate doua piese in statiile de metrou Universitate si Romana. Trupa a interpretat in premiera piesa King Of Clowns, de pe noul album.

In aceeasi nota de promovare inedita, Byron va invita sa dezlegati puzzle-ul Al Kimi. Sunteti invitati sa scrieti pe adresa 6fingers@byronmusic.ro si sa ghiciti cu ce parte a fizionomiei a contribuit fiecare membru al trupei. Castigatorul va primi un tricou imprimat cu Kimi.

Byron isi propune sa incurajeze si sa promoveze trupele de muzica din licee. In acest sens, trupa anunta concursul Byron - Rock Your High School. Trupele sunt incurajate sa trimita un demo pe adresa inscriere@byronmusic.ro pana in data de 7 noiembrie. Vor fi selectate 6 trupe care vor concerta in data de 22 noiembrie in clubul El Comandante. Trupa castigatoare va canta la concertul aniversar Byron din data de 30 noiembrie. Mai multe detalii despre concurs vor fi disponibile in curand pe blogul www.byronrockyourhighschool.wordpress.com.

Albumul A Kind Of Alchemy a fost realizat in studioul Real Sound & Vision, productia, sunetul, mixajul si masterizarea fiind asigurate de Victor Panfilov. Albumul costa 39,90 lei si va fi distribuit prin intermediul A & A in reteaua librariilor Carturesti din toata tara si pe www.charitygift.ro, magazinul online in cadrul caruia toate produsele contin o donatie catre o cauza sociala.

Intrarea la concertul de lansare a noului album Byron va costa 20 de lei. Evenimentul va fi urmat de un turneu de promovare a noului album in Timisoara, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Iasi, Bacau, Cluj-Napoca si Brasov.

Piesele de pe noul album sunt:

  1. The Night
  2. Zeitgeist
  3. Diggin' a Hole
  4. War
  5. A Little Bit Deranged
  6. I Don't Want to Entertain You
  7. A Poem without an End
  8. King of Clowns
  9. The Song that Never Was
  10. Sirens
  11. Vitruvian Man
  12. The Alchemist
  13. Blinded by Sunshine
  14. A Peaceful Mind

Despre Byron

Trupa Byron este alcatuita din: Dan Byron (voce, chitara acustica, flaut), 6fingers (clape, voce, chitara acustica), Vlady Sateanu (bas), Costin Oprea (chitara electrica), Cristi Matesan (tobe).

Formatia a fost infiintata la sfarsitul anului 2006. Gandita initial ca un proiect solo, ea a fost denumita dupa vocalistul si fondatorul acestei formatii, Dan Byron, al carui trecut se leaga de alte proiecte precum Agathodaimon, RA, Kumm sau Urma.

Primul concert Byron a avut loc pe 1 decembrie 2006 (in Laptaria lui Enache) si a fost sold-out. Cristi "Kirk” Chirculescu le face cunostinta cu inginerul de sunet Victor Panfilov (Real Sound&Vision), care incepe sa colaboreze cu ei pentru inregistrarile albumului de debut. Pe 12 octombrie 2007 este lansat albumul Forbidden Drama, in club Fabrica.

La 6 luni de la infiintare, trupa urca pe scena mare de la Stufstock, iar in 2008 este invitata la toate festivalurile majore din Romania: Stufstock, Peninsula, Rock la Mures, Ziua Cea Mai Verde, Ursus Fest, UltraFest, Ultimul Fir de Nisip si nenumarate concerte de club.

In februarie 2008 este realizat in premiera pentru Romania un concert unplugged filmat si lansat pe DVD. La Iasi, concertul Unplugged sustinut de trupa Byron a fost declarat concertul anului 2008. Pe 3 aprilie 2008, la Teatru 74, se tine un concert cu piese vechi si noi reorchestrate in maniera acustica, beneficiind si de participarea extraordinara a domnului Alexandru Andries si a Paulei Seling.

In septembrie 2008 apare pe MTV videoclipul piesei Blow Up My Tears, in regia lui Oleg Mutu.

Au sustinut primul lor concert unplugged din Bucuresti vineri, 10 octombrie, la Palatul Copiilor. Pianul, contrabasul, chitarele acustice, mandolina, percutiile lui Ati de Chile si tobele au fost acompaniate de viori, viola si violoncel. Pe scena au urcat si doi invitati special: Alexandru Andries si Paula Seling.

In mai 2009 apare al doilea videoclip Byron, Losing Control, de data asta low-fi, tocmai pentru a sugera viata reala, prezentata in povestea clipului.

Vezi aici site-ul oficial al trupei Byron, pagina de myspace, contul de facebook si cel de twitter.

Byron - Diggin' A Hole (fragment)