The Transylvanian Guitar Man AG Weinberger va sustine un blues-show la Palatul Ghika din Capitala, pe data de 26 octombrie, de la ora 20:30, informeaza vreaubilet.ro. Blues-ul va prinde viata prin interpretarea 100% live a celui mai cunoscut chitarist roman de peste hotare, un adevarat promoter al blues-ului american in randul tinerilor din Romania.

Din respect pentru publicul care nu scapa niciunul dintre concertele sale, blues-manul vine cu un playlist nou de fiecare data, pentru ca orice noua reprezentatie sa fie una speciala. Concertul face parte din proiectul initiat de artist - Interzis FM - Vezi muzici pe care nu le auzi la radio.

Bilete costa 40 RON si se gasesc in reteaua Vreau Bilet (Unirea Shopping Center, et. 2), Magazinul Ligia F (Pache Protopopescu nr. 23), Rin Grand Hotel - raion Rent A Car, Pasajul Universitatii - agentia Trident Touring si online prin www.vreaubilet.ro.

Promotor al bluesului in Romania, A.G. Weinberger a initiat, la jumatatea lunii septembrie, campania pentru strangerea de adeziuni prin care data de 28 februarie ar deveni Ziua Nationala a Blues-ului. Iubitorii de muzica ii pot sustine demersul printr-un vot aici.

A.G. este recunoscut ca unul dintre cei mai buni muzicieni romani, fiind renumit si pe plan international, in special pentru colaborarea cu celebrul B.B. King.

Cunoscut si ca The Transylvanian Guitar Man, A.G. si-a sarbatorit ziua de nastere din acest an printr-un concert sustinut joi, 27 august, alaturi de trei copii talentati (toti sub 14 ani) pe care artistul i-a descoperit in urma unui turneu prin tara. La eveniment au mai participat European Royal Orchestra din Anglia si Aiyana-Lee Anderson, o fetita in varsta de opt ani.

Discografie: Good Morning, Mr. Blues (1996), Standard Weinberger (1997), Transylvania Avenue (1999), Nashville Calling (2005), Guitar Man vol. I si II (2008).

Vezi aici site-ul artistului si pagina de myspace.

La sfarsitul lunii septembrie, A.G. Weinberger a cantat in cadrul evenimentului Folk Maraton. Celebrul chitarist a interpretat doua piese: Yesterday (Beatles), dar si "un cantec de la un salvator si de la un agent al bunului Dumnezeu. A murit pentru asta. Era jamaican, dar oricum, mesajul sau era universal. Si noua ne canta prin acest mesaj" - Redemption Song (Bob Marley). O cronica si o fotogalerie de la acest spectacol gasiti aici.