Unde vrei sa ajungi? La Urziceni, la Buzau, Focsani, Marasesti, Adjud, Bacau, Roman, Pascani, Falticeni, Suceava? Ai la dispozitie minunatul drum european 85, insa pana iesi din Bucuresti ca s-ajungi la drumul mare, te apuca damblaua, scrie Eugen Istodor pe blogul sau.

O iei frumusel pe Calea Mosilor. Te enervezi – de ce nu doarme lumea? Sambata dimineata se circula mai bine ca in restul saptamanii, dar tot scapi o injuratura pe ici, pe colo. Scapi de semafoare, smecheri care calca linia de tramvai si alte specimene asemanatoare si-ai ajuns la Lacul Plumbuita. Nu te duci pe Andronache, tii drumul drept si te duci dupa linia de tramvai spre Voluntari. Se circula anapoda – o banda libera si-una bara la bara. Te inchini cand ti se da prioritate; schimbi banda si incepi sa te misti mai omeneste. Treci de complexul Europa, care dimineata pe cer acoperit de nori arata ca o tabara de refugiati, treci si de Dragonul Rosu. Ce te-asteapta totusi dupa toate astea? Daca nu-ti pierzi rabdarea si calmul, o sa vezi.

Scuipi in san – ai reusit sa iesi din Bucuresti. Ii dai gaz si alergi prin localitati cu nume pitoresti, viitoare suburbii rezidentiale ale Bucurestiului: Afumati cu pescarii lui mai mult sau mai putin afumati de dimineata, Sindrilita, Lilieci, Sinesti – cu padurea viitoare cartier de vile, Movilita Veche. In rest, stanga camp, dreapta camp, Baraganul Ialomitei. Smecheri cu masini germane te depasesc cu viteze ametitoare. De la intersectia cu Urziceni, decizia iti apartine, drumul european 85 ti se deschide in fata, drept si ne`ntrerupt. Nici macar gropile nu mai sunt ce-au fost: arata chiar bine asfaltul. N-ai cum sa te ratacesti – toate orasele enumerate mai sus sunt taiate de E85, asa ca nu-ti trebuie decat benzina si tutun ca sa ajungi unde vrei sa ajungi.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Eugen Istodor.